Actualitate, Sport, Stiri

CUGIR. Juniorii au dominat etapa a 6-a a turneului judeţean Open Şah Alba

Marţi, 19 martie 2014, oraşul Cugir a găzduit o nouă etapă a Open Şah Alba, eveniment la care au participat 59 de jucători la startul etapei a 6-a a festivalului

Startul celei de-a 6-a etape a turneului a fost dat primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, care a efectuat prima mutare la masa 1 împotriva favoritului principal al turneului, multiplului campion de juniori Mihnea Costachi (Alba Iulia).

Ca o curiozitate, unul dintre primii adversari ai lui Mihnea a fost bunicul său Ilie Paşca, care este cugirean şi care joacă adesea, cu plăcere, rolul de „sparring-partner” pentru nepotul său.

Chiar dacă a început cu mutarea favorită a juniorului Mihnea Costachi, 1.d4, la final primarul cugirean a trebuit să se recunoască învins în faţa tânărului sportiv.

Practic s-a repetat situaţia de la Timişoara, unde cei mai buni juniori din Alba au câştigat primele două locuri, fiind departajaţi de acelaşi coeficient şahistic.

Cu 6 puncte în 7 partide (5 victorii şi 2 remize), albaiulianul Mihnea Costachi a câştigat etapa, la egalitate de puncte cu Adrian Sechereş (Teiuş), care a acumulat acelaşi număr de puncte, dar a trebuit să se mulţumească cu locul secund datorită coeficientului Buchholtz inferior.

Câştigând primele două locuri la Cugir, cei doi juniori au fost recompensaţi cu 200 lei, respectiv 150 lei – premii meritate, dar de 10 ori mai mici decât cele oferite la Festivalul Internaţional de la Timişoara.

Pe locul 3 al podiumului s-a situat juniorul George Ileană (Alba Iulia) cu 5,5 puncte, acesta devansându-i la coeficienţii de departajare pe Ovidiu Lupu (Alba Iulia/CSO Cugir), Pau Voina (Unirea Rîtişor – Serbia) şi Ioan Zaharie (Cugir).
S-au acordat premii:

Veterani: 1.Zaharie Ioan (Cugir) 2.Victor Cojocaru (Cugir) 3.Radu Cormoş (Alba Iulia)

Feminin: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Bianca Tincu (Sebeş) 3.Maria Ileană (Alba Iulia)

Jucători locali: 1.Mihai Vîlceanu (Cugir) 2.Iosif Cotoară (Cugir) 3.Nicolae Dicu (Cugir)

Copii sub 12 ani: 1.Daniel Armenciu (Teiuş) 2.Vlad Domşa (Teiuş) 3.Mădălina Lupu (Cugir)

Copii sub 10 ani: 1.Ilie Arion (Cugir) 2.Matei Roncea (Sebeş) 3.Andrei Călinici (Cugir)

Copii sub 8 ani: 1.Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Ianis Tarciuc (Sebeş/CSO Cugir) 3.Cătălin Marina (Teiuş)

Turneul a fost arbitrat de profesorul Mihai Partenie (Giarmata Vii – Timiş), care a fost sprijinit în activitatea organizatorică de profesorul Vasile Lupu (Cugir) şi inginerul Radu Cormoş (Alba Iulia).

Programul următoarelor etape ale festivalului este următorul:
Aiud (Pensiunea Melinda – miercuri 20 august)
Teiuş (Căminul Cultural – joi 21 august)
Blaj (Disco Opera – vineri 22 august)
Sebeş (Primăria Sebeş – sâmbătă 23 august).

La aceste turnee au dreptul să participe atât jucători legitimaţi, cât şi jucători nelegitimaţi. Turneele finale se vor desfăşura duminică, 24 august 2014, la Sala Unirii din Alba Iulia începând cu orele 10.00, ne anunţă maestrul FIDE Marius Ceteraş.

Regulamentul festivalului Open Şah Alba 2014 şi alte informaţii despre turneele festivalului sunt disponibile pe site-ul www.sahalba.ro .

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...