Locale, Sanatate, Stiri

Cugir: Din 337 de persoane testate într-o singură zi, 2 au fost depistate cu COVID-19!

O acțiune amplă de testare a avut loc în data de 5 mai în localitatea Cugir, fiind prelevate probe de la 337 de persoane. Organizată de către Direcția de Sănătate Publică Alba, cu implicarea directă a asistenților comunitari/ școlari ai SPAS Cugir si Spitalul Orășenesc, acțiunea a avut ca scop identificarea la timp a posibilelor surse de infectare și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2. În vizorul autorităților sanitare au fost locatarii din blocurile sau scările de bloc unde există cel puțin un caz pozitiv, sau unde locuiesc mai multe persoane aflate în izolare. Totodată, au fost testați și angajații unor agenți comerciali din localitate, precum și persoane aflate în linia 1 a luptei împotriva coronavirusului.

Probele au fost prelevate la Spitalul Orășenesc Cugir, la domiciliu persoanelor sau într-o zonă aflată în fața blocurilor sau scărilor de bloc, atunci când spațiile din interior erau prea aglomerate sau prea mici pentru a permite desfășurarea acțiunii . Personalul medical implicat a fost echipat corespunzător și a respectat toate normele de igienă necesare prelevării acestor teste.Pe tot parcursul acțiunii s-a urmărit respectarea distanțării sociale și a tuturor măsurilor de protecție, atât pentru locatari, cât și pentru personalul implicat; cetățenilor care nu aveau, le-au fost oferite mănuși și măști de protecție.

Din cele 337 de persoane testate într-o singură zi, două au fost depistate ca infectate cu coronavirus. În momentul de față, numărul cazurilor depistate cu Covid-19 la nivelul Cugirului este de 34, dintre care două cazuri având reședința în altă localitate. Din totalul celor îmbolnăviți, 16 au fost declarați deja vindecați.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 mai 2020

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...