Locale, Stiri Apuseni

Cu ATV-urile în aria naturală protejată. Amenzi la Arieșeni-Vârtop

Administrația Parcului Natural Apuseni, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, desfășoară acțiuni de informare/prevenire a persoanelor fizice/juridice privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate administrate.

Ca urmare a patrulării de duminică 27 decembrie, în zona Arieșeni- Vârtop au fost aplicate trei sancțiuni, iar totalul amenzilor aplicate a fost de 15 mii de lei.

Sancțiunile au fost aplicate persoanelor care nu au respectat prevederile legale privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate, cu toate că au fost informate în prealabil prin diferite mijloace cu privire la obligația respectării acestor restricții.

”Dacă sunteți interesați de protejarea Parcului Natural Apuseni și a ariilor naturale protejate cu care se suprapune si sunteti martorii unor activități desfășurate pe suprafața acestora care contravin normelor legale, apreciem și suntem recunoscători oricărei persoane care ne poate oferi informații relevante în timp util pentru stoparea sau prevenirea unor astfel de fapte. Aceste informații pot fi oferite utilizând datele noastre de contact.

Administrația Parcului Natural Apuseni încurajează și sprijină turismul responsabil și dezvoltarea durabilă a comunităților locale”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 decembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...