Actualitate, Social, Sport

CSU Alba Iulia întâlnește sâmbătă pe Sepsi-SIC Sf. Gheorghe

tdsc_0128Nou derby în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia. CSU Alba Iulia întâlnește sâmbătă, 9 noiembrie 2013, de la ora 18:00, pe Sepsi-SIC Sf. Gheorghe, într-un meci care contează pentru etapa a VII-a a Campionatului Național de baschet feminin.

Partida este una importantă pentru ambele echipe, cele două fiind în acest an contracandidate la lupta pentru câștigarea campionatului, lucru care face ca orice rezultat să conteze mult pentru o plasare cât mai bună înaintea playoff-ului din primavara anului viitor.

Ușor favorită în meci pleacă totuși trupa universitară, care va juca pe propriul teren și va putea beneficia de suportul propriilor fani.

Un plus din acest punct de vedere este dat și de faptul că în trei partide directe jucate în Sala Universității din Alba Iulia, CSU s-a impus de fiecare dată, fără mari probleme.

În acest debut de sezon, cele două combatante au avut un parcurs asemănător, înregistrând 5 victorii și o înfrângere.

În ceea ce privește întâlnirile directe, cinci la număr, scor 4-1 pentru universitare, toate au avut loc în sezonul precedent 2012/2013.

Sezonul 2013/2014 aduce o noutate comună pentru cele două combatente și anume participarea în premieră în cupele europene.

Așadar, CSU Alba Iulia va juca începând de miercurea viitoare în Liga Europei Centrale (CEWL) împotriva echipelor Piestanske Cajky (Slovacia), Valosun Brno (Cehia), Flying Foxes Post Viena (Austriei) și ICIM Arad.

De cealaltă parte, Sepsi Sf. Gheorghe va participa sezonul acesta în cea de-a doua competiție baschetbalistică feminină ca valoare, Eurocup.

Aici, trupa condusă de Deri Csaba întâlnește reprezentanta Rusiei, Dynamo – Guvd Novosibirsk, Tarsus Belediye Spor Kulubu, din Turcia și Horizont Minsk, din Belarus.

Pentru partida de sâmbătă în lotul echipei CSU se regăsesc trei jucătoare ce au evoluat în trecut la echipa din Sf. Gheorghe: Annemarie Părău, Ildiko Nagy, și Larisa Toma. De cealaltă parte, la trupa din județul Covasna evoluează în acest moment Elena Dincă, fostă la echipa universitară din Alba Iulia timp de două sezoane.

Ne dorim foarte mult să câștigăm, însă Sepsi are echipă bună anul acesta, o au pe Samantha Prahalis, o jucătoare de excepție, care a jucat în NWBA și pe care va trebui să o anihilăm foarte bine, dar și alte două americance și o bosniacă valoroase.

Obiectivul lor anul acesta e să fie pe primul loc, la fel și al nostru, iar în acestă partidă sper să reușim să profităm de avantajul propriului teren, să jucăm în forță și să dăm totul pentru a câștiga.

Pentru aceasta trebuie să facem o apărare agresivă încă din primele secunde ale partidei.„, a declarat Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...