Actualitate, Sport

CSU Alba Iulia debutează în sezonul 2014-2015

Debutul oficial al sezonului pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară întâlnește sâmbătă, 20 septembrie 2014, cu începere de la ora 18:00, pe teren propriu, într-un meci din primul tur al Cupei României la baschet feminin, pe Nova Vita Tg. Mureș.
Trupa din Alba Iulia, schimbată ca și componență (8 jucătoare noi în lot), dar cu aceiași bancă tehnică, formată din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund, ajutați de directorul sportiv Nicușor Marcu, pornește drept favorită în confruntarea cu trupa din județul Mureș. Asta datorită faptului că în ultimele sezoane CSU a făcut parte din elita baschetbalistică românească, dar și având avantajul propriului teren, și datorită faptului că în șase partide anterioare cu mureșencele, s-au impus de fiecare dată. Totuși, sportivele din Cetatea Marii Uniri trebuie să joace cel mai bun baschet posibil, să facă o impresie bună la primul meci oficial în fața propriilor suporteri și să evite orice surpriză. Asta în condițiile în care, deși este o formație care s-a chinuit sezonul precedent la subsolul clasamentului, Nova Vita a reușit o campanie de achiziții bună, care include cinci sportive din Statele Unite ale Americii.
În ceea ce privește formația antrenată de Miroslav Popov, în componența acesteia se află un număr de 8 jucătoare noi, dintre care 5 straniere (americancele Valencia McFarland, Jessica Kuster și L’Oreal Price, canadianca Wumi Agumbiade și bosniaca Milica Deura), respectiv 3 baschetbaliste autohtone (Elisabeth Pavel, Marta Fodor și Dora Ardelean), din lotul de sezonul trecut regăsindu-se și anul acesta Larisa Toma, Alexandra Uiuiu, Mihaela Gherman și Andreea Beldian.
În privința întânirilor directe dintre CSU Alba Iulia și Nova Vita Tg. Mureș, scorul este net favorabil universitarelor, 6-0, oaspetele de astăzi nereușind niciodată să pună reale probleme medaliatei cu bronz din Liga Națională de anul precedent. În ultima dintre confruntările față în față, CSU a reușit să câștige fără drept de apel, pe propriul teren, disputa cu mureșencele, în campionat, la o diferență de 63 de puncte pe tabelă, scor 98-35.
Formația care va reuși să se califice în turul următor al competiției, în urma acestei duble manșe, va întâlni în sferturile de finală ale Cupei României câștigătoarea disputei dintre Rapid București și CSM Satu Mare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...