Actualitate

CSU Alba Iulia debutează sâmbătă în campionat

tdsc_0058Debut în campionat pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară de baschet feminin își face debutul în acest weekend în noua ediție a campionatului național, printr-o partidă jucată în deplasare, cu BCM Danzio Timișoara. Partida de anunță una echilibrată, la prima vedere cu ușor avantaj pentru CSU, care a avut o campanie de transferuri mai bogată și pornește în sezon cu obiective mai îndrăznețe.

Totuși, BCM Danzio are drept avantaj propriul teren, dar și faptul că în ultima confruntare între cele două formații din Sala ”Constantin Jude” din Timișoara, gazdele au reușit să se impună categoric, profitând de perioada nefastă prin care treceau universitarele.

Partida dintre BCM Danzio și CSU Alba Iulia va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2013, cu începere de la ora 13:30, în Sala ”Constantin Jude” din Timișoara.

Debutul de sezon competițional, cu primul tur în Cupa României a fost unul lejer pentru ambele combatante, BCM Danzio reușind să treacă fără probleme, cu scorul general de 212-47, de Universitatea CSM Oradea, în timp ce sportivele antrenare de Miroslav Popov s-au impus cu generalul de 171-113, în urma dublei manșe cu nou-promovata, Phoenix Galați.

În privința întâlnirilor directe, avantajul este de partea echipei din Alba Iulia, care conduce cu 7-5, reușind să câștige și ultima partidă face to face, pe teren propriu, scor 82-61, în returul campionatului precedent, luându-și astfel revanșa pentru manșa tur dezastruoasă.

Dacă în această vară, în pauza competițională, în lotul CSU au apărut nu mai bine de 9 sportive noi (5 straniere și 4 jucătoare autohtone), BCM Danzio a efectuat doar 4 transferuri, trei straniere (sârboaicele Milana Zivadinovic și Milena Marjanovic, respectiv bosniaca Vedrana Kecojevic) și o româncă (Gabriela Nicula).

În lotul timișorencelor se mai află însă o altă sârboaică, Biljana Pesovic, dar și jucătoare din România valoroase, ca Marta Fodor, Tunde Kilin și Adina Stoedin.

Fiecare meci de debut este dificil, trebuie să fim puternici mental, în primul rând, jucăm în deplasare la Timișoara, care nu este o echipă rea.

Cred că suntem mai valoroși decât Danzio, însă trebuie să demonstrăm acest lucru, să ne adaptăm jocului lor, să fim puternici din prima secundă, agresivi în apărare.

Cred că avem o șansă bună la Timișoara, sper să profităm de ea, să jucăm ca o adevărată echipă sâmbătă și să ne întoarcem acasă, la Alba Iulia, cu o victorie.”, a declarat Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...