Actualitate, Stiri

CSU Alba Iulia a învins pe Rapid cu 77-52

csu-alba-iulia1Nouă victorie fără mari probleme pe teren propriu pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins în Sala de Sport a Universității, scor 77-52 (14-16, 28-14, 17-13, 18-9), pe Rapid București, într-o partidă care a contat pentru etapa a XVII-a a Campionatului național de baschet feminin, Divizia A. Partida a fost dominată în mare parte de sportivele antrenate de Miroslav Popov, care au jucat în unele momente însă prea relaxate, lucru care le-a ținut aproape pe adversarele din capitală.

Formația oaspete a început bine partida, a profitat de lipsa de concetrare a universitarelor și a trecut repede la conducere, terminând primul sfert în avantaj de 2 puncte. CSU Alba Iulia a strâns însă apoi rândurile și a venit la cârma partidei, reușind să câștige fără mari probleme toate celelalte trei pătrimi. Antrenorul sârb de la CSU și-a permis chiar să introducă în teren toate sportivele avute la dispoziție, dar și să încerce unele noi formule și scheme de joc.

Cu această victorie CSU Alba Iulia urcă pentru moment pe prima poziție a clasamentului, cu 15 succese și doar o înfrângere, însă are o partidă în plus jucată față de campioana României, ICIM Arad, care urmează să dispute duminică derby-ul etapei cu CSM Târgoviște și să treacă din nou în față.

Pentru echipa universitară urmează o săptămână plină, cu meci în Liga Europei Centrale miercuri, 5 februarie, apoi cu două partide în două zile, deplasări la CSM Oradea, sâmbătă, 8 februarie, respectiv ICIM Arad, duminică 9 februarie, în campionat.

Statistică CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo – 18 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Chastity Reed – 12 puncte și 5 recuperări, Alexandra Uiuiu – 11 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive, Marina Mandic – 10 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, Tiffany Brown – 7 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Breanna Salley – 7 puncte și 3 recuperări, Larisa Toma – 4 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, KHadijah Whittington – 4 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Annemarie Părău – 2 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive și Ildiko Nagy – 2 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am venit după două partide grele, pe care le-am câștigat, la Târgoviște și Arad, iar fetele au fost puțin obosite, însă și așa am reușit să câștigăm, chiar dacă în unele momente ne-am relaxat prea mult. Înaintea partidei probabil credeam că va fi mult mai ușor și vom putea câștiga jucând doar la jumătate din potențial, însă nu a fost chiar așa, jucătoarele Rapidului au luptat, au alergat după fiecare minge și a trebuit să ne întrebuințăm serios. La final scorul a fost unul mulțumitor, peste 20 de puncte diferență, însă va trebui să uităm cât mai repede meciul acesta, cu siguranță putem juca mai bine decât atât. Sper ca săptămâna viitoare, una foarte dificilă, să ne revenim la adevăratul potențial și să o terminăm la fel de bine ca pe aceasta. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...