Actualitate, Comunicate, Sport

CSU Alba are noi achiziții pentru următorul sezon competițional

CSU Alba Iulia își conturează lotul pentru noul sezonul competițional. Formația universitară a efectuat o serie de transferuri în această perioadă și este aproape de a avea lotul complet pentru sezonul 2015-2016 în Liga Națională de baschet feminin. Astfel, sub conducerea antrenorilor confirmați în funcție, Miroslav Popov, principal și George Lăncrănjan, secund, se vor afla în noul an competițional jucătoarele românce Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Andreea Beldian și Mihaela Gherman (prezente în lotul CSU Alba Iulia și în sezonul precedent), dar și 6 sportive străine, nou-venite, americancele Vanessa Abel, Nici Gilday, Mariah King, Asia Logan și Adrienne Webb, respectiv bulgăroaica Stefka Miteva, sportive deja contractate de club.

Lotul menționat va fi completat în perioada următoare cu alte două sportive din România, cu care există deja discuții avansate.

Noile achiziții ale CSU Alba Iulia:

Vanessa Abel – născută la data de 06.05.1989 în Pennsylvania, Statele Unite ale Americii joacă poziția 1, ca și conducător de joc și are o întălțime de 1,65 m. Este absolventă a Universității Duquesne din Pittsburgh și sosește la Alba Iulia după două sezoane petrecute în Europa, 2013/2014 în Germania la GiroLive Panthers Osnabruck și 2014/2015 în Suedia la 08 Stockholm, unde a evoluat ca titulară.

Nici Gilday – născută pe 18.12.1992 în San Jose, California, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de fundaș, pozițiile 1-2 și măsoară 1,74 m. Absolventă a Universității Santa Clara în acest an, pentru care a și evoluat timp de 4 ani, sportiva se află la prima experiență peste Ocean.

Mariah King – născută la data de 15.11.1990 în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de extremă de forță, poziția 4 și măsoară 1,88 m. Sportiva americană este absolventă a Universității Eastern Illinois și a petrecut ultimele două sezoane în Turcia, unde a evoluat ca titulară pentru 3 formații, în 2013/2014 la Harran Universitesi și Gure, respectiv în 2014/2015 la Urla Genclik.

Asia Logan – născută la data de 17.02.1992 în Baltimore, Maryland, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de extremă, poziția 3 și măsoară 1,83 m. A absolvit Universitatea din Pittsburgh în anul 2014, unde a evoluat pentru Pittsburgh Panthers și a debutat în baschetul european sezonul precedent, în Grecia, la formația de primă ligă, AMS Anagenisi Neou Rysiou.

Adrienne Webbnăscută pe 01.12.1990 în Madison, Alabama, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de fundaș, poziția 2 și măsoară 1,75 m. Absolventă a Lousiana State University, sportiva în vârstă de 24 de ani și-a petrecut sezonul 2013/2014 în Suedia la Sodertalje BBK, iar din iarna lui 2014 a ajuns în România, pentru jumătate de sezon la CSBT Alexandria.

Stefka Miteva – s-a născut în 31.08.1989 în Blagoevgrad, Bulgaria și evoluează pe postul de pivot, având o înălțime de 1,91 m. Baschetbalista din Bulgaria sosește la Alba Iulia de la rivala din LNBF, CSBT Alexandria, unde a evoluat în sezonul trecut. În carieră, Miteva a mai jucat la echipe precum Rilski Sportist și Levski Sofia (Bulgaria), Joventud Mariana Soller (Spania) și Blue Cats Ieper (Belgia).

Reunirea lotului CSU Alba Iulia va avea loc la data de 1 septembrie 2015.

Din noul sezon, accesul la meciuri se va face pe bază de bilet sau abonament

Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia dorește să precizeze că din toamnă, pentru sezonul competițional 2015/2016 pentru accesul în Sala de sport la meciurile echipei se va percepe o taxă care va fi stabilită și anunțată din timp. Astfel, suporterii CSU Alba Iulia vor putea asista la meciuri prin achiziționarea unui bilet pentru fiecare meci în parte, dar și pe baza de abonamente, pentru tot sezonul, care vor fi puse în vânzare înaintea începerii competițiilor baschetbalistice oficiale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...