Actualitate, Stirea Zilei

Crucea şi icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului ajung astăzi la Alba Iulia

Crucea şi icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului, aflate în pelerinaj în România, vor ajunge marți, 21 octombrie, și la Alba Iulia.
Crucea de lemn, de aproape 4 metri, a fost oferită de către Papa Ioan Paul al II-lea în urmă cu 30 de ani tinerilor, ca să o poarte în întreaga lume ca semn al iubirii lui Hristos faţă de omenire.
Crucea din lemn şi icoana Fecioarei Maria vor fi purtate în procesiune, cu lumanari, in perimetrul cetatii Alba Carolina, la orele 20.00
În anul 1984 papa Ioan Paul al II-lea, într-o celebrare la Roma, a încredinţat tinerilor o cruce simplă de lemn, de aproape patru metri, cerându-le acestora să o poarte în întreaga lume ca semn al iubirii lui Cristos faţă de omenire. Crucea a devenit simbolul Zilelor Mondiale ale Tineretului, dorite tot de papa Ioan Paul al II-lea. Din anul 1984 această „cruce” a străbătut toate continentele poposind în cele mai diferite locuri pentru a duce mesajul plin de speranţă al jertfei lui Cristos pentru mântuirea omului. Din anul 2003 „crucea” este însoţită de „icoana Fecioarei Maria «Salus Populi Romani»” ca semn al grijii pe care Maica Domnului o poartă generaţiilor tinere.
Ca pregătire pentru Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 22-26 iulie 2015, dar mai ales pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia, ce va avea loc în anul 2016, aceste simboluri parcurg un pelerinaj prin ţările din nordul şi estul Europei. După Belarus, Lituania, Letonia, Rusia şi Ucraina, crucea şi icoana Zilei Mondiale a Tineretului, au ajuns în Republica Moldova, de unde au fost preluate de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, însoţit de un grup de tineri din Iaşi în ziua de 14 octombrie 2014.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...