Actualitate, Sanatate, Stiri

Crucea Roşie filiala Alba îşi sărbătoreşte printre oameni ziua de naştere

Voluntarii Crucii Roşii filiala Alba şi-au amplasat corturile lângă Catedrala Ortodoxă, marcând 138 de ani de la înfiinţarea în România a filialei celei mai cunoscute asociaţii umanitare din lume.

A fost instalat un punct de prim ajutor, este expusă o parte din logistica filialei Alba a Crucii Roşii. Cei care sunt interesaţi îşi pot măsura presiunea reterială, glicemia. La un cort sunt jucării pentru copii, foi şi creioane de desenat, doritorii pot fi pictaţi pe faţă.

La nivel naţional Crucea Roşie are 138 de ani, dar în judeţul Alba instituţia fiinţează din anul 1940.

Adrian Ionel Duşa, directorul filialei Alba a Crucii Roşii, ne-a declarat: „Avem segmentul umanitar – prin care ajutăm mii de persoane cu diverse bunuri, avem proiectul Educaţie pentru Sănătate (Sanitarii pricepuţi şi altele), promovăm dreptul umanitar, avem un serviciu pentru tineret – prin care îi angrenăm în tot felul de activităţi. Desfăşurăm servicii sociale de îngrijire a bătrânilor la domiciliu. Avem un segment care se ocupă de formarea profesională prin cursuri: suntem autorizaţi să desfăşurăm cursuri calificare şi instruire pe următoarele domenii: prim ajutor, infirmiere, îngrijitor bătrâni la domiciliu, baby sitter, pentru situaţii de calamităţi şi dezastre etc.
Vreau să le mulţumesc personal celor care sunt alături de noi: voluntarii şi instituţiile partenere”.

Anda Tanislav, care e voluntar de 2 ani de zile, a comentat opţiunea sa de a fi voluntar al Crucii Roşii: „Am vrut să nu mai pierd timpul degeaba, am vrut să fac ceva pentru mine şi pentru oameni. Mi-a plăcut foarte mult colectivul de aici, oamenii pe care i-am întâlnit şi cu care pot lucra aşa uşor. M-a impresionat faptul că am dobândit multe cunoştinţe… despre sănătate, despre oameni, despre viaţă, despre tot… Mai târziu doresc să mă fac asistentă medicală. Aici, la Crucea Roşie, mi-am descoperit partea asta cu ajutorul oamenilor”.

Anda are 17 ani şi este elevă la Colegiul Economic „D.P. Marţian” din Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...