Actualitate

Creşte numărul minerilor blocaţi în subteran la Roşia Montană

foto: rosia-montana.ro
foto: rosia-montana.ro

Alţi 11 mineri s-au blocat vineri în subteran la Roşia Montană. Numărul ortacilor blocaţi în galeria Cătălina-Monuleşti a ajuns astfel la 33.

Cei 11 mineri au intrat în galerie să le ducă alimente celor 22 de colegi care nu au mai ieşit la suprafaţă de miercuri dimineaţa şi nu s-au mai întors din mină, transmiţând că se alătură protestului.

Pe de altă parte, minerii au anunţat că nu vor mai intra în greva foamei de sâmbătă, aşa cum au spus iniţial. Ei sunt decişi să rămână în mină pe termen nelimitat dacă liderul liberal, Crin Antonescu, despre care susţin că este principalul vinovat de situaţia actuală privind proiectul minier, nu va veni să discute cu ei.

Minerii s-au blocat miercuri la o distanţă de un kilometru de gura minei şi la o diferenţă de nivel de 300 de metri. Ei stau în condiţii grele, cu temperaturi scăzute, de doar câteva grade, umiditatea mare fiind însă principalul inconvenient. Salvatori minieri intră periodic în galerie, pentru a verifica condiţiile de aeraj. Deocamdată starea de sănătate a minerilor blocaţi este stabilă.

De la iniţierea acestei forme de protest, alţi mineri, precum şi rude ale celor blocaţi, stau în permanenţă în apropiere de gura minei, solicitând aprobarea proiectului de exploatare a zăcământului din Roşia Montană. Unii dintre aceştia au spus că se vor bloca şi ei în mină şi vor intra, deasemenea, în greva foamei. Ei au afişat bannere cu inscripţiile „Vrem să trăim din minerit”, „Ne-am săturat de atâta aşteptat” şi „Vrem locuri de muncă”.

La Roşia Montană au fost prezenţi în aceste zile pentru a discuta cu protestatarii preşedintele CJ, Ion Dumitrel, şi vicepreşedintele CJ, liberalul Florin Roman, senatorul PDL Alexandru Pereş şi deputatul PSD Ioan Dîrzu.

Oamenii solicită însă să vină să discute cu ei Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 septembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...