Actualitate, Financiar, Stiri

Creditele ipotecare în lei au devenit mai avantajoase decât cele în euro

Creditele ipotecare în lei au ajuns mai ieftine decât cele în euro, situaţie fără precedent în România. Cel mai ieftin credit imobiliar standard în lei afişează o dobândă efectivă de 5,5% pe an, în timp la euro costul minim este de 6% pe an, potrivit zf.ro.

Creditele imobiliare în lei le-au egalizat pe cele în euro ca nivel al costului efectiv în primăvară, pe fondul ajustării preţului împrumuturilor la evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară, ajunse la minime istorice datorită procesului de relaxare monetară derulat de BNR şi a lichidităţii excedentare din sistemul bancar.

Dobânzile medii la creditele imobiliare în lei şi euro s-au mişcat în jurul a 5,5% pe an în perioada martie-mai, potrivit celor mai recente date agregate de BNR, dar ofertele existente pe piaţă în prezent sugerează o lărgire a ecartului de dobândă, în favoarea împrumuturilor în lei.

Cea mai avantajoasă ofertă standard de credit în lei este afişată în prezent de banca de stat CEC Bank, cu o dobândă efectivă de 5,53% pe an, adică o rată lunară de sub 1.000 de lei pentru un credit de 178.000 de lei echivalentul a 40.000 de euro) acordat pe o perioadă de 30 de ani. Cel mai ieftin ipotecar standard în euro  are o dobândă efectivă de 5,91% pe an, potrivit datelor agregate de portalul Conso.ro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...