Actualitate

Crăciunul a trecut cu bine pentru poliţiştii din Alba. Aceştia se pregătesc de Anul Nou

În perioada 24-28 decembrie, peste 150 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat zilnic pentru ca cetăţenii din judeţul nostru să se poată bucura de Sărbătoarea Crăciunului.
În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente negative deosebite sau cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere care să se fi soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.
Poliţiştii vor fi la datorie în continuare şi vor acţiona zilnic, în stradă, pentru ca Anul Nou şi minivacanţa din perioada următoare, să fie petrecute fără evenimente negative .

În perioada 24 – 28 decembrie a.c., poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.
În această perioadă au fost intensificate acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă publică iar echipajele de poliţie rutieră au fost prezente în trafic astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Alba au constatat 39 de infracţiuni, dintre care 15 de natură judiciară, 15 la regimul circulaţiei rutiere, două de natură economico-financiară, 3 conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi 4 de altă natură. Din totalul infracţiunilor, 20 au fost constatate în flagrant delict.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, au fost aplicate 374 de sancţiuni, în valoare de 512.310 lei din care 109 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 223 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 10 la Legea 12/1990 privind comerţul, două la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 30 la alte acte normative.
Totodată, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, două pentru viteză excesivă, iar 6 pentru alte abateri.
S-a intervenit la 306 de solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.
În continuate, peste 200 de poliţişti vor fi zilnic la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Pentru îndeplinirea acestei misiuni, în perioada 29-30 decembrie, 160 de poliţiştii din structurile de ordine publică, 35 de poliţişti de la rutieră, 31 de investigaţii criminale şi 25 de la alte formaţiuni vor folosi 70 de mijloace auto, iar aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere iar efectivele de poliţie rutieră vor acţiona împreună cu cele de ordine publică pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

Pentru siguranţa deplasării, recomandăm şoferilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi circulă pe drumuri cu probleme, să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus deoarece poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 540 şi 720 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...