Actualitate, Social

CPECA Alba: Deschiderea anului şcolar 2013 – 2014

6_albaDeschiderea anului şcolar 2013-2014 este o ocazie potrivită pentru Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba de a lua poziţie în faţa fenomenului consumului de droguri în rândul tinerilor prin punerea în practică a unui răspuns în faţa acestui fenomen. Un mare pas în acest proces este reprezentat de creşterea disponibilităţii informaţiilor ştiinţifice, pertinente, relevante, prezentate într-un limbaj prietenos.

Pentru a realiza acest lucru, este important să depunem eforturi în ceea ce priveşte creşterea accesibilităţii acestor informaţii prin realizarea de proiecte/campanii adresate opiniei publice care să ajute tinerii să aibă capacitatea de a discerne între ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals cu privire la consumul de substanţe şi prin prezenţa specialiştilor CPECA Alba, ca în fiecare an, în mijlocul elevilor din învăţământul preuniversitar.

Vârsta debutului consumaţionist devine din ce în ce mai scăzută, laxitatea normelor morale atât de evidentă în societatea de consum în care vieţuim, ne impune o abordare nouă, directă şi cinstită a noilor realităţi din şcoala românească pentru a observa că tinerii devin debusolaţi, adoptă modele negative, uzitează manopere de coerciţie şi violenţă în şcoală, urmând ca noi să reacţionăm pentru a vindeca această stare de spirit şi factuală.

Ne revine misiunea responsabilă de a le oferi tinerilor tot ce este mai corect, onest şi pozitiv din experienţa şi probitatea noastră profesională astfel încât ei să devină mai responsabili, mai civici şi să poată oricănd să refuze politicos capcanele consumului şi traficului de droguri.

CPECA Alba prin specialiştii săi vor sta mereu alături de cadrele didactice în activitatea de responsabilizare şi educare a tinerilor astfel încât demersul nostru comun să îşi atingă scopul propus. Cu toţii ne dorim un mediu cât mai protectiv şi sigur pentru copii noştri, pentru tinerii aflaţi într-un circuit instituţional de învăţământ sau nu, pentru a conştientiza că civismul a stat la baza dezvoltării oricărei societăţi sănătoase.

Şi în acest an şcolar specialiştii din cadrul CPECA Alba au participat la festivităţile organizate în unităţile şcolare din municipiul Alba Iulia cu prilejul deschiderii anului şcolar 2013-2014, şi au transmis cele mai calde şi deosebite urări de început de an şcolar elevilor şi cadrelor didactice, precum şi mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea şi conştientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive asupra organismului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...