Actualitate, Stirea Zilei

Corriere Della Sera, descrie transformarea Cetăţii Alba Carolina

Cel mai titrat, citit şi apreciat cotidian italian şi, în acelaşi timp, una dintre cele mai respectate instituţii media din lume, Corriere Della Sera, descrie într-un mod laudativ schimbările prin care a trecut Cetatea Alba Carolina şi se declară încântat de forma sa actuală.
Media italiană, în general, şi ziarele din Peninsula, în particular, nu au cel mai prietenos discurs la adresa României. De cele mai multe ori, ştirile negative care îi vizează pe romanii certaţi cu legea sunt cele care ocupa primele pagini sau deschid jurnalele. Albă Iulia a reuşit, fără să-şi fi propus neapărat asta, să fie reversul medaliei şi să le arate italienilor, cititori de CDS, o latură frumoasă, încântătoare a României. Un apus de soare surprins în inima celei mai mari cetăţi vauban din sud-estul Europei, Alba Carolina, a fost impulsul pentru un întreg articol în cel mai prestigios ziar italian, inclusiv în ediţia online a acestuia, citită zilnic de milioane de oameni.
“ Albă Iulia a contat în ultimul timp pe publicaţii internaţionale în eforturile imediate de promovare. Fireşte, pe mulţi i-am abordat, dar la fel de mulţi au avut iniţiativa de a arăta că România, prin Alba Iulia, poate însemna altceva. E un motiv de mândrie când se aminteşte despre transformarea Cetăţii, în cel mai important cotidian din Italia, ştiut fiind faptul că italienii nu sunt uşor de impresionat, dacă ne gândim la patrimoniul de care dispun. Le mulţumim celor care găsesc un răgaz să vorbească frumos despre noi, chiar dacă nu de pe prima pagină, pentru că Alba Iulia să devină prima opţiune pentru cât mai multă lume.” – Mircea Hava.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...