Actualitate, Sanatate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Coronavirus – Măsuri de prevenție luate de DSP Alba în județ până sâmbătă, 14 martie

DSP Alba a făcut publice măsurile luate în județul Alba la data de 14 martie a.c., în contextul epidemiei de coronavirus.

”-La aceasta ora toate spitalele din județ au adoptat/prelucrat protocoalele speciale în lupta contra COVID19, bazate pe legislația și instrucțiunile primite de la MS/DSU.


-Pana mâine 15.03.2020 toate spitalele din județ (majoritatea au deja) vor avea amplasate și funcționale corturi speciale de efectuare a tirajului (evaluare, termometrizare) persoanelor care solicita asistenta medicala, echipamente puse la dispoziție de ISU Alba.


-La nivelul județului a fost activat CJCCI (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției) având reprezentanți DSP, ISU, IPJ, IJJ, SA.


Acestea reprezinta doar o parte din masurile de prevenție luate la nivelul județului, asiguram cetățenii de tot sprijinul și transparenta instituțiilor responsabile și ii rugam sa se informeze doar din surse sigure și sa evite panica.

La aceasta ora în județul Alba avem zero cazuri confirmate COVID-19, 33 persoane carantinate și 210 persoane izolate la domiciliu.” a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Merită menționat că sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 martie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...