Actualitate, Stiri

Corina Chiriac va prezenta Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna

Corina ChiriacTimp de trei zile, în perioada 6-8 iunie a.c., Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, ediţia a II-a, va fi prezentat de celebra cântăreaţă de muzică uşoară Corina Chiriac. Publicul care va fi prezent la festival se va putea bucura de talentul renumitei soliste care a fascinat de nenumărate ori prin melodii devenite şlagăre.

În cei 39 de ani împliniţi de carieră, Corina Chiriac a jucat şi în filmele „Cu mâinile curate” (1972), „Aventuri la Marea Neagră” (1972) sau „Roşcovanul” (1976). Nu mulţi dintre noi ştiu însă, că încă de pe băncile facultăţii de Teatru, viitoarea artistă a primit câteva roluri ca figurantă la Cinematografia Română de la Buftea şi la TVR, în dramatizări precum serialul tv. „Muşatinii” în regia Soranei Coroamă, sau piesa „Sfântul” de E.Barbu, de la Teatrul de Comedie din Capitală , în regia Sandei Manu. În cariera de solist vocal, Corina Chiriac s-a remarcat chiar din perioada studenţiei, când în 1970, a participat la concursul „Steaua fără nume” şi a primit trofeul din partea juriului.

În ultimii ani, renumita cântăreaţă a devenit realizatorul mai multor emisiuni radiofonice sau televizate şi a publicat diverse articole în ziare româneşti din ţară şi din străinătate. O fire sensibilă, Corina Chiriac s-a implicat şi în organizarea de evenimente de binefacere şi, pentru cine nu ştie, ea este şi expert asociat al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. În calitate de reprezentant UNESCO, artista reprezintă cultura românească la Londra, Atlanta, Stuttgart şi Viena. Activitatea Corinei Chiriac este pur şi simplu impresionantă. De-a lungul cariei sale artistice, Corina Chiriac a primit nenumărate distincţii, dar amintim că în 1991, Federaţia internaţională de organizare a festivalurilor, prin preşedintele său profesorul Armando Moreno, i-a conferit Diploma şi Medalia de Onoare pentru 20 de ani de activitate artistică internaţională.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...