Social

Copiii ocrotiţi în Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş incluşi într-un proiect motivaţional

tdscf2231Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş derulează în această perioadă un proiect motivaţional prin care copiii ocrotiţi în cadrul acestuia interacţionează cu alţi copiii de vârsta lor fără probleme sociale.

Zilele trecute 20 de copii din cadrul aşezământului au vizitat Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 1 din Războieni şi timp de câteva ore copiii au socializat şi s-au jucat împreună, iar gazdele i-au servit pe oaspeţi cu prăjituri special pregătite de micii bucătari din clasa a VI-a.

Copiii de la Aşezământul „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş au dorit astfel să le mulţumească copiilor din Războieni după ce aceştia le-au făcut cadouri cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti.

Unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei a fost vizionarea a două filmuleţe motivaţionale, a căror idee principală a fost aceea că, deşi nu toţi avem parte de acelaşi start în viaţă, voinţa ne poate aduce reuşita.

Această acţiune demonstrează, o dată în plus, că mediul de provenienţă nu are absolut nicio relevanţă atunci când privim lumea prin intermediul sufletului şi că prietenia ţine cont doar de bogăţia interioară.

Îi mulţumim doamnei coordonator Marinela Damian pentru deschidere şi dedicare şi o asigurăm că acest parteneriat va continua şi pe viitor”, a spus Ciprian Orga, coordonatorului Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş.

Aşezământul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost înfiinţat în anul 2003 şi funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga.

Aşezământul are în prezent trei module: un centru de zi pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă, precum şi responsabilizarea comunităţii locale faţă de problemele acestor copii, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul reţelei judeţene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate şi o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...