Actualitate, Evenimente, Stiri

Controalele AJPIS din luna mai au scos la iveală nereguli grave

În luna mai, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba a efectuat verificări privind stabilirea, acordarea şi plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului, serviciile sociale prestate de asociații și fundații la nivelul județului Alba, precum și verificări ale beneficiarilor care au primit subvenții în perioada 2011-2013.

206 dosare ale beneficiarilor de indemnizație pentru creșterea copilului au fost identificate cu suspiciunea realizării de venituri concomitente în perioada acordării indemnizaţiei, existând totodată și suspiciuni cu privire la cuantumul indemnizației. În urma verificărilor, au fost întocmite 9 note de constatare şi s-au  dispus 22 măsuri de remediere prin recuperarea a 54.967 lei, respectiv sumele care s-au dovedit a fi fost încasate în mod necuvenit.

”Chiar dacă descoperim nereguli în urma controalelor pe care le efectuăm, pornim de la premisa bunei credințe a celor care solicită diferite subvenții și indemnizații. Beneficiarii, actuali și potențiali, de subvenții și indemnizații acordate de stat trebuie să știe că dosarul care însotește cererea cuprinde documente și declarații necesare calculării drepturilor bănești care li se cuvin, dar că AJPIS Alba face verificări constante și descoperă orice neconformitate cu realitatea. Referindu-mă strict la indemnizațiile pentru creșterea copilului, al căror cuantum e determinat de veniturile pe care le declară beneficiarul, indemnizația reprezentând 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, fac precizarea, pentru toți cei interesați, că verificările sunt foarte simplu de făcut, pentru că veniturile reale sunt înregistrate la ANAF. În concluzie, orice documente ar conține dosarul, dacă acestea nu reflectă realitatea, sumele care au fost încasate necuvenit vor fi, fără nicio excepție, recuperate”, a precizat directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc.

Pe parcursul lunii mai, inspectorii sociali ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba au mai efectuat controale la 19 asociații și fundații din județ care prestează servicii sociale, unde au identificat deficiențe în ceea ce privește gestiunea actelor care sunt obligatorii și în baza cărora se efectuează și se justifică activitatea acestora. Au fost dispuse 62 de măsuri de remediere, iar la Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș, unde a fost constatată cea mai mare lipsă de acte cât și alte iregularități majore, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei.

Nu în ultimul rând,inspectorii sociali au verificat beneficiarii care au primit subvenţii în perioada 2011 – 2013 şi au avut încheiate cu AJPIS Alba convenţii pentru acordarea de servicii sociale. Verificările au fost efectuate prin încrucișarea listei cu persoanele care au primit subvenţii din partea asociațiilor și fundațiilor în perioada 2011 – 2013 cu lista persoanelor decedate în aceeaşi perioadă (cuprinzând baza de date la nivel național). În urma verificărilor, s-a constatat că nu s-a făcut nici o plată necuvenită, neexistând niciun caz în care să se fi solicitat subvenții pentru beneficiarii, după data decesului acestora.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 iunie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...