Actualitate, Stirea Zilei

Controale în cluburi, peste 150 de nereguli constatate. Comunicat.

În perioada 16-22.11.2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judetului Alba a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control la spaţii cu afluenţă de persoane din categoría cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale din judeţul Alba.
Astfel, în perioada menționată s-au desfășurat 24 controale, derulate atât pe timp de zi, cât şi de noapte, unde cadrele Inspecţiei de Prevenire au depistat 156 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 12 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 94 sancţiuni contravenţionale, dintre care 67 avertismente şi 27 amenzi în valoare de 346.000 lei.
Principalele deficienţe au constat în: nerespectarea conditiilor care au stat la emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, reducerea lățimii libere de circulație pe căile de evacuare, blocarea căilor de acces la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare, hidranți interiori), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi defecțiuni la instalaţiile electrice.
În urma acestor acțiuni de control, nu au fost identificate spații pentru care să se impună aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.
Cu ocazia celor 24 de controale, s-au organizat şi desfăşurat 18 exerciţii de evacuare, la care au participat 209 persoane.
Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judetului va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 noiembrie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...