Stirea Zilei, Stiri

Contestaţiile pentru loturile 3 şi 4 din autostrada Sebeş – Turda, respinse de Curtea de Apel Bucureşti

Traseu-autostrada-Sebes-Turda-2Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a câștigat la Curtea de Apel procesul în care erau depuse contestații pentru loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș – Turda, a declarat, marți, ministrul Transporturilor Dan Șova.

„Pot să anunț în premieră — nici pe primul ministru Victor Ponta nu am apucat să îl anunț — că pe două tronsoane din Sebeș-Turda, pe loturile 3 și 4, am câștigat definitiv la Curtea de Apel, deci se pot semna contractele. Ieri (luni, 7 aprilie — n. r.) a venit și a doua decizie. Mai avem încă două tronsoane de așteptat, tot la Curtea de Apel”, a spus Dan Șova.

Autostrada Sebeș-Turda are o lungime de 70 de kilometri și o valoare estimată, fără TVA, de peste 2,481 miliarde de lei.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine a anunțat, la sfârșitul lui 2013, finalizarea licitației în vederea atribuirii contractului ‘Proiectare și execuție autostrada Sebeș-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4’, precizând că prețul unui kilometru de autostradă este de 6 milioane de euro.

Potrivit comunicatului DPIIS, comisiile de evaluare au desemnat câștigătorii pentru executarea autostrăzii Sebeș — Turda. Conform sursei citate, Lotul I de autostradă, reprezentând primii 17 kilometri, vor fi construiți de Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA.

Lotul al doilea, de la kilometrul 17 la kilometrul 41+250, va fi construit de Asocierea RCM Construzioni/Imob Lux Construct/Consinit/Societatea de Construcții Napoca/Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/T Dancor RomConstruct/Shelter Construct/Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International.

Al treilea lot, de la kilometrul 41+250 la kilometrul 53+700, va fi construit de Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A, iar al patrulea lot, între kilometrul 53+700 și kilometrul 70, de firma PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.

„Derularea licitației aferentă celor patru tronsoane de autostradă a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR SA, respectiv 50 de zile calendaristice. De asemenea, precizăm că în urma derulării procedurii de licitație în vederea atribuirii contractului ‘Proiectare și execuție autostrada Sebeș-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4’, valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro”, se mai spune în comunicatul DPIIS.

 

Sursa: Agerpres

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...