Cultura, Politica, Stiri, Stiri Sebes

Consiliul Local Sebeș a respins finanțarea deplasării echipei de teatru care joacă piesa ”Tulburarea apelor” de Lucian Blaga la Festivalul Internațional de Teatru de la Moscova

Luni, 29 octombrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sebeș a avut loc o informare interesantă pe marginea eventualei prezențe a echipei de teatru care joacă piesa ”Tulburarea apelor” de Lucian Blaga la Festivalul Internațional Concurs de Teatru de la Moscova care va avea loc în luna decembrie. Din expunerea făcută de primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor a reieșit faptul că deplasarea trupei de teatru în capitala ar urma să coste contribuabilii din Sebeș deloc neglijabila sumă de 65000 de euro (circa 1500 de euro pentru fiecare membru al delegației). Consilierii din Sebeș au dezbătut oportunitatea acestei deplasări și părerile au fost destul de împărțite, unii fiind de acord cu această alocare de fonduri, în timp ce alții au considerat suma cerută ca fiind prea mare și inutilă pentru sebeșeni.

După mai multe discuții aleșii locali din Sebeș au trecut la vot și în urma faptului că informarea nu a primit o majoritate de voturi”pentru”, cererea de finanțare a deplasării trupei de teatru în capitala Rusiei a fost respinsă. În prezent se caută alternative de finanțare măcar parțială a acestei inițiative care se dorește a fi o formă de promovare internațională a orașului Sebeș și a valorilor acestuia. (foto arhivă)


Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...