Actualitate, Stiri

Consiliul Local Aiud ar putea fi acţionat în instanţă de către Instituţia Prefectului Alba

AiudConsiliul Local Aiud ar putea fi acţionat în judecată, în contencios administrativ, de către Instituţia Prefectului Alba. Motivul îl reprezintă adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local, potrivit căreia Clubul Sportiv Dojokan-Activ Aiud a fost scutit de la plata impozitului pe clădirea în care îşi desfăşoară activitatea.

În şedinţa de Consiliu Local din luna decembrie a anului trecut, aleşii locali au votat pentru scutirea de la plata impozitului pe clădire şi pe teren a unui număr de zece persoane juridice. Printre acestea s-a numărat şi Clubul Sportiv Dojokan-Activ Aiud. Prefectura Alba a analizat hotărârea adoptată şi a considerat ca fiind parţial nelegală hotărârea, din cauză că asociaţia încasează sume de bani din taxele percepute copiilor care vin la club. Astfel, a fost trimisă o solicitare de reanalizare a hotărârii şi revocare a articolului 8, care viza clubul sportiv.

Consilierii locali au dezbătut solicitarea venită de la Prefectură, iar în baza documentelor aduse de reprezentanţii Clubului Sportiv Dojokan-Activ Aiud, aleşii au hotărât să menţină hotărârea în integralitatea ei, pe motiv că asociaţia nu desfăşoară activităţi economice astfel că se încadrează în criteriile de acordare a scutirii de la plata impozitului pe clădire.

Rămâne de văzut ce reacţie va avea Instituţia Prefectului, care va verifica din nou cazul, şi implicit noile documente depuse de clubul sportiv. În cazul în care va considera că hotărârea nu respectă toate criteriile impuse de lege, va acţiona în contencios administrativ Consiliul Local Aiud.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...