Actualitate

Conflict familial în Alba Iulia

jandarmiUn bărbat, aflat în avansată stare de ebrietate, nu a fost lăsat de fiul minor să intre în curtea casei în care locuieşte. Între cei doi a izbucnit un scandal, iar pentru aplanarea acestuia a fost nevoie de intervenţia jandarmilor.

Incidentul a fost semnalat la 112, marţi, 17 septembrie, în jurul orei 1.00 şi se desfăşura în faţa unui imobil situat pe strada Stejarului din municipiul Alba Iulia.

Un bărbat a solicitat ajutorul jandarmilor deoarece fiul în vârstă de 17 ani nu îl lăsa să intre în curte şi îl ameninţa cu acte de violenţă.

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi a constatat că între apelant şi fiul acestuia avea loc un scandal, izbucnit pe fondul unor disensiuni mai vechi, acutizate de starea de ebrietate a primului.

În fapt, se pare că fiul i-a reproşat tatălui că a consumat alcool şi nu-l lasă să se odihnească, iar acesta i-a replicat că el este şeful gospodăriei şi, în această calitate, face ce vrea.

A urmat un schimb de replici dure, injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, stopate doar de apariţia jandarmilor.

Intervenţia promptă a acestora a pus capăt conflictului, a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte mai grave.

În urma verificărilor efectuate, cel care a provocat scandalul – un minor în vârstă de 17 ani – a fost sancţionat contravenţional.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (*republicată*) (*actualizată*), “provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”- se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, iar dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate – cuantumul amenzii contravenţionale este cuprins între 1.000 lei şi 3.000 lei.„, a declarat Jurcoveţ Cosmin – Ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 septembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...