Actualitate, Social, Stiri

Conferință duhovnicească la Cugir despre părintele Teofil Părăian

Luni, 15 decembrie 2014, la Casa de Cultură din Cugir va avea loc o seară duhovnicescă cu tema „Un program de viață duhovnicescă recomandat de Părintelel Teofil Părăian”.

Invitați speciali sunt părintele Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa și părintele Sabin Vodă de la Alba Iulia, doi ucenici ai părintelui Teofil Părăian (1929-2009).

Părintele Teofil Părăian s-a stins la vârsta de 80, în data de 29 octombrie 2009, lăsând în urma sa 45 de cărţile realizate în mare parte după înregistrările cu predicile, conferinţele sau interviurile realizate în ultimii 20 de ani de viață.

Cei doi invitați vor prezenta sinteza învățăturii părintelui Teofil Părăian:

1.Să mergi la biserică în zilele de duminică şi sărbătoare.
2.Să începi şi să termini ziua cu Dumnezeu: rugăciunea de dimineaţă şi de seară şi rugăciunea de la vremea mesei.
3.Să citeşti în fiecare zi două capitole din Noul Testament.
4.Să-ţi păzeşti mintea prin rugăciunea de toată vremea: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul”.
5.Să posteşti, în zilele de post de peste săptămână şi atunci când este rânduit de Biserică, în cele patru posturi mari de peste an.

Părintelel Teofil spunea că „Viaţa duhovnicească nu se aşteaptă, ci se realizează. Cine împlineşte programul acesta poate să împlinească şi alte lucruri, pentru că viaţa duhovnicească nu se cuprinde în aceste cinci puncte de program”.

La finalul conferinței grupul coral „Mlădițe Cugirene”, condus de prof. Ionela Popa, va susține un microrecital de colinde. Întâlnirea este organizată de Casa de Cultură Cugir și de Asociația Pro Logos Cugir și va avea loc luni, 15 decembrie 2014, de la ora 18.00.

Intrarea este liberă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...