Actualitate, Comunicate

CONDUCEŢI PRUDENT! VIAŢA ARE PRIORITATE !– O CAMPANIE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE. Comunicat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a iniţiat campania intitulată „Conduceți prudent! Viaţa are prioritate!”ce are drept scop informarea conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.

În anul 2015, în judeţul Alba s-au produs 143 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 31 de persoane, 140 de răniţi grav şi 36 de răniţi uşor. Dintre acestea, 36 au avut drept cauză generatoare viteza, cu cele două caracteristici: viteza neadaptată la condiţiile de drum şi nerespectarea vitezei legale.

În urma producerii acestor accidente, 7 persoane au decedat, 37 au fost rănite grav iar 20 au suferit leziuni uşoare.

Totodată, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în anul 2015, în judeţul Alba, s-au produs 15 accidente grave, soldate cu 4 morţi, 16 răniţi grav şi 8 răniţi uşor.

În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a iniţiat Campania de informare intitulată – „Conduceţi Prudent! Viaţa are prioritate!” adresată conducătorilor auto, cursanților de la şcolile de şoferi şi elevilor din clasele a XI şi a XII-a care deţin sau urmează să obţină permisul de conducere.

Aceasta, derulată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Rutier Alba, are drept scop creşterea nivelului de informare al conducătorilor auto, în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor de circulație şi prevenirea accidentelor rutiere, cauzate de viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic. De asemenea, polițiștii vor atrage atenţia cu privire la riscurile şi consecinţele conducerii unui autoturism, pe drumul public, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Campania se desfășoară pe raza întregului judeţ, în perioada ianuarie – martie 2016.

Primele acţiuni, prevăzute în planul campaniei, s-au desfăşurat astăzi, 19 ianuarie, pe Drumul Naţional 1 şi în municipiul Alba Iulia.

Iată câteva dintre recomandările poliţiştilor:

  • Nu depăşiţi viteza maximă admisă, pentru tronsonul de drum pe care vă deplasaţi!

  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană sau pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei!

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

  • Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

  • Echipaţi-vă în mod corespunzător autovehiculele!

  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...