Actualitate

Conducerea Regiunii Centru se întâlneşte la Sovata

Orașul Sovata găzduiește o nouă ședință a forului decizional al Regiunii Centru. Reuniunea va avea loc marți, 23.06.2015, în Sala de Conferințe a Hotelului Aluniș și propune dezbaterii membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru 10 subiecte, conform Ordinii de zi propusă de ADR Centru. Ce a fost și ce va fi în domeniul fondurilor nerambursabile, rezultatele regionale atinse sau urmărite, proiecte de viitor și acțiunile întreprinse pentru atingerea obiectivelor, sunt temele materialelor supuse aprobării membrilor CDR Centru.

La această întâlnire de lucru, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, vor participa reprezentanții celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare din aceste judeţe, precum și invitați din alte structuri ale administrației publice locale. Primul punct al ordinii de zi ce va fi supus aprobării celor prezenți, este proiectul de hotărâre privind aprobarea prioritizării proiectelor regionale de infrastructură rutieră finanțabile în cadrul axei prioritare 6 a POR 2014-2020 “Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”. Acest punct este corelat și cu proiectul de hotărâre privind actualizarea Analizei socio-economice din cadrul Planului Regional de Dezvoltare al Regiunii Centru pentru perioada 2014 – 2020. Aprobarea acestor proiecte este strâns legată de lansarea Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, care a trecut de ultima fază a procesului de aprobare de către Comisia Europeană. Acest program este gestionat la nivel național de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de ADR Centru, în calitate de Organism Intermediar. Ținând cont de această abordare, ADR Centru va prezenta membrilor CDR Centru versiunea finală a POR 2014-2020, precum și o informare privind pregătirea regională pentru demararea noului program de finanțare a dezvoltării.

Pentru a sublinia impactul fondurilor atrase pentru dezvoltare în ultimii ani, membrii CDR Centru vor dezbate analize actualizate privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional 2007-2013 și al implementării Programului Operațional Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru. De asemenea, reprezentanților autorităților publice locale le vor fi prezentate informări referitoare la activitățile desfășurate de ADR Centru în trimestrul II 2015, respectiv privind studiile de evaluare a impactului pe diverse domenii majore de intervenție din cadrul POR 2007-2013, dar și asupra impactului derulării Caravanei regionale privind ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru”, precum și despre evenimentul de evaluare a Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru (RIS 3).

”În cadrul acestei ședințe vom pune accent pe analiza activităților pe care le-am desfășurat în anul 2015 până acum și pentru cele pe care le propunem până la sfârșitul anului. La nivel național, conform Raportului de activitate, ne situăm pe primele locuri ca și absorbție de fonduri sau realizări concrete pe proiecte, însă nu e suficient. Vrem să învățăm din experiența derulată în gestionarea fondurilor pe perioada 2007-2013 și să accelerăm, pe cât posibil, pregătirea viitoarelor proiecte. Deoarece se preconizează lansarea oficială a fondurilor nerambursabile derulate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, credem că toți actorii regionali trebuie să fie bine informați pentru a putea accesa cât mai eficient fondurile nerambursabile”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea participării ADR Centru ca partener în proiectul Ecosystem of Cultural Incubators (Ecosistem de incubatoare culturale), precum și o informare privind activitățile desfășurate de către ADR Centru în calitate de organizație membră a Enterprise Europe Network, prin intermediul aplicației BISNet Transylvania, sunt alte teme care vor fi dezbatute în cadrul ședinței.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 iunie 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...