Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Concursul naţional de pictură şi grafică „Un rege, o regină”

Pentru a promova valorile universale ale regalităţii, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) organizează un concurs de desene pentru copii între 6-14 ani. Prin acest concurs se oferă un exerciţiu de creativitate care să dezvolte imaginaţia copiilor şi să-i inspire pentru cultivarea talentelor lor artistice. În acest fel se vor apropia de o lume cu prinţi şi prinţese, cu regi şi regine – oferindu-le o bază pentru înţelegerea ulterioară a sistemului monarhic de guvernământ.

Concursul va rezulta o expoziţie, organizată la Jockey Club de 7 noiembrie 2014 (vineri), în ajunul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavil şi a onomasticii Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Această alăturare va apropia copii de Familia Regală şi de mult iubitul Rege al Românilor, Mihai, care, la senectutea la care se află astăzi, poate oferi un model exemplar de vieţuire şi virtute.

La concurs pot participa orice copii cu vârste între 6-14 ani, cu orice reprezentări ale unor figuri regale (nu neapărat legate de Casa Regală a României – istorică sau actuală, sau de orice altă casă regală, din Europa şi din restul lumii).

Tehnicile folosite pot fi:
Pictură în culori acrilice, în temperă şi acuarelă
Grafică; peniţă tuş, sepia sau creion folosindu-se valoraţia.

Lucrările vor avea dimensiunile formatului A3 şi vor fi încadrate de passpartout lat de 4 cm.

Concursul începe la 18 septembrie 2014, şi se termină pe 15 octombrie 2014, ora 16.00 (când pot fi trimise ultimele lucrări). Lucrările vor fi semnate şi trimise în plic sigilat, prin Fan Curier, la adresa: cafeneaua Aromaroma, str. Popa Tatu nr. 61, Sector 1, Bucureşti (cu menţiunea destinatarului: Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei).

Organizatorii concursului vor acorda 4 premii: locul 1, locul 2, locul 3, menţiune. Premiile vor consta în câte 3 cărţi din seria “Cărţile copilăriei” (Asociaţia Curtea Veche) şi caiete de desen (Arhi Design).

Evenimentul de premiere va fi organizat odată cu expoziţia din 7 noiembrie 2014.

Detalii la telefon 0766.105.486 – profesoara Aurora Ignat, sau trimiteţi un email la adresa office@anrm.ro sau mircea.ignat@icpe-ca.ro .

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...