Actualitate, Educatie, Stiri

Concursul „Alba Iulia, cealaltă capitală”

Luni, 6 aprilie 2015, la Sala Unirii din complexul muzeal albaiulian se desfăşoară semifinala concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ajuns la a IV-a ediție.

La concurs participă 6 licee din oraș, fiecare având o echipă formată din 4 elevi, care vor trebui să răspundă la întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia. În semifinală, elevii vor răspunde la un set de 20 de întrebări, iar în finală, aceștia se vor confrunta cu 40 de întrebări, formulate de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Ultima fază a concursului va fi organizată vineri, 10 aprilie 2015, în Sala de Bal de la Alba Mall. Cele patru echipe calificate în finală vor fi recompensate cu premii în valoare de 12.000 lei și sunt oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Conform organizatorilor, scopul concursului este de a crește interesul elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric al orașului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...