Actualitate, Evenimente, Sport, Stiri, Turism

Concurs de slackline în cadrul Reuniunii de Alpinism şi Escaladă Sportivă de la Ampoiţa

În perioada 26-28 septembrie 2014 la Ampoiţa va avea loc Reuniunea de Alpinism şi Escaladă Sportivă, eveniment în cadrul căruia va avea loc primul concurs de slackline din judeţul Alba.

Concursul va avea loc în cadrul în festivalul tradiţional de căţărare de la Ampoiţa, eveniment ajuns la a IX-a ediţie…

ATE Trascău Corp organizează în fiecare toamnă reuniunea de alpinism în cadrul Rezervaţiei Naturale Calcarele de la Ampoiţa.

Scopul reuninii este de promovare a arealului, de învăţare şi perfecţionare a tehnicilor de escaladă fiind deschisă participării oricărei persoane interesată de aceaceastă activitate montană.

Reprezentanţii ATE Trascău Corp ne oferă detalii: „În anul acesta ne dorim organizarea unui concurs mai amplu în sistem Open (deschis tuturor categoriilor de căţărători, membrii a unor asociaţii sau a Federaţiei Naţionale de Escaladă), care se va desfăşura sâmbătă, 27 Septembrie. Pentru aceasta au fost echipate 20 de trasee noi (cu posibilitatea de a le extinde la 22-24) într-un areal situat în apropierea calcarelor de la Ampoiţa (aria protejată Piatra Boului), participanţii având la dispoziţie 9 ore pentru a le parcurge. Departajarea se va face în funcţie de numărul de trasee urcate. În caz de egalitate se va organiza o superfinală pe parcursul zilei următoare. Traseele sunt echipate cu materiale moderne în conformitate cu normele moderne din alpinism, iar desfăşurarea competiţiei se va face sub supravegherea mai multor arbitri.
Duminică, 28 septembrie 2014, vom organiza un concurs de slackline (invitat special fiind Flaviu Cernescu), sport mai puţin cunoscut în România, care presupune deplasarea în picioare pe o chingă situată la o anumită înălţime faţă de sol. Pentru aceasta vor fi echipate trei linii: una la 50 cm de sol, una la 10 m şi una la 20 m cu diferite lungimi. Participanţii vor trebui să parcurgă cele trei linii în ordinea crescătoare a înălţimii, fiind premiaţi cei care reuşesc să parcurgă distanţele cele mai lungi. Sportivii sunt asiguraţi cu echipament special conceptut pentru acest sport care elimină orice risc de accidentare”.

Zona Ampoiţa vă aşteaptă cu multă aventură şi o toamnă frumoasă!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...