Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Concluziile comisiei care a anchetat cauzele izbucnirii incendiului de la fabrica Solina

Vineri, 8 martie, Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, colonelul Adrian Guia, a făcut o declarație de presă în legătură cu ipotezele comisiei care a anchetat cauza probabilă de izbucnire a incendiului de la fabrica Solina România care a avut loc în data de 2 februarie a.c

Comisia de anchetă a fost formată din specialiști din cadrul ISU care a stabilit în primul rând că incendiul a început în zona de depozitare a materilor prime. Au avut loc activități de cercetare și documentare la fața locului care au dus la trei ipoteze pentru producerea incendiului, acestea fiind acțiunea intenționată, efectul termic și o cauză de natură electrică. Primele două ipoteze au fost eliminate și a rămas doar ipoteza conform căreia incendiul a fost declanșat de o disfuncționalitate le circuitul electric.

Comisia a analizat toți consumatorii aflați în funcțiune și s-a observat că o stație de încarcare a bateriilor de acumulator, cablurile acesteia erau la nivelu carcasei unui electro-stivuitor. Locul unde s-a produs scurtcircuitul a fost vizibil efectelor specifice de perlare, acest scurtcircuit a generat arc electric care a generat temperatură mare (între 3000 și 5000 de grade Celsius). Astfel incendiul a fost inițiat prin arderea izolației cablurilor electrice, a fost propagat mai departe la instalația de forță, iar prin picurarea materialelor incandescente au fost aprinse ulterior toate materialele combustibile din depozit (masa vegetală, ambalaje, cartoane, lemne).

Toate aceste aspecte au fost aduse la cunoștința agentului economic Solina România în cursul zilei de joi, 7 martie.

Vă reamintim că în data de 2 februarie, în jurul orei 5 dimineața, pompierii din Alba au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la fabrica de condimente și mixuri alimentare Solina România. Focare ale incendiului au persistat mai multe zile, incendiul fiind declarat lichidat abia în ziua de 6 februarie, la ora 18. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 martie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...