Actualitate

Concluzii în urma controlului dispus de prefectul judeţului Alba, în Piaţa Agroalimentară din cartierul Cetate

Feneser2În această dimineaţă, sub coordonarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba şi la ordinul prefectul Gheorghe Feneşer, reprezentanţi ai DSVSA Alba, ai Gărzii Financiare şi ai OPC Alba, în Piaţa Agroalimentară din Cartierul Cetate a fost efectuat un control, în cadrul căruia au fost verificaţi 15 comercianţi de produse agricole.

Verificările, efectuate ca urmare a unor sesizări aduse la cunoştinţa prefectului judeţului Alba, au vizat producătorii şi comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în incinta halei de produse agroalimentare din piaţă.

Autorităţile au identificat persoane care comercializau produse, fără ca mărfurile acestora să poată fi identificate. Mai precis, unii cumpăraseră produsele din străinătate, în saci, şi ulterior le  ambalaseră ei înşişi, fapt interzis prin lege.

De asemenea, a fost descoperit un agent economic din Covasna care avea 2 tone de cartofi, fără actele care să ateste provenienţa mărfii, iar o altă persoană a fost depistată comercializând produse electronice pe domeniul public, în loc neautorizat.

În ceea ce priveşte deţinătorul halei agroalimentare, din cauza faptului că au fost constatate modificări structurale şi funcţionale pe care le-a adus profilului activităţii sale şi în conformitate cu prevederile Ordinului 57/2010 al ANSVA, este obligat să-şi reînnoiască de urgenţă autorizaţia sanitar-veterinară.

Nu în ultimul rând, au fost depistate persoane care desfăşurau activităţi de comerţ pe spaţiul din faţa halei, pe care sunt amenajate locuri de parcare, şi care, în mod evident, nu aveau autorizaţie.

Sancţiunile aplicate producătorilor şi comercianţilor agricoli care nu respectă prevederile legale în vigoare sunt cuprinse între 600-1200 lei.

De precizat faptul că au fost verificate şi rapoartele metrologice ale cântarelor, dar, în acest caz, nu au fost identificate nereguli.

Pe această cale, îmi fac publică intenţia foarte clară de a mai efectua astfel de controale, împreună cu autorităţile abilitate să ia măsurile de rigoare pentru corectarea neregulilor.

Vom verifica activităţile, atât ale instituţiilor publice cât şi cele ale societăţilor private, pentru că respectarea legii nu este opţională.

Cei care furnizează produse sau servicii cetăţenilor judeţului Alba trebuie să ştie că Instituţia Prefectului va lua întotdeauna măsuri de corectare a neregulilor, atunci când acestea sunt descoperite în activitatea pe care o desfăşoară.

Iar şansele ca aceste neconcordanţe şi abateri de la lege să scape ochiului autorităţilor sunt din ce în ce mai mici. Vă asigur de asta”, a declarat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

Distribuie Acum

26 martie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...