Actualitate, Social

Conceptul poliţie de proximitate discutat la Alba

tpicture_031Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Ordine Publică, implementează la nivel naţional, în parteneriat cu Universitatea din Geneva şi Academia de Poliţie din Savatan, proiectul „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi sau alte comunități dezavantajate din punct de vedere socio – economic”.

Proiectul se implementează în 97 de comune din toată ţara şi are ca scop extinderea conceptului  de poliţie de proximitate în mediul rural, îndeosebi în zonele în care se află comunităţi dezavantajate din punct de vedere socio – economic precum şi prevenirea infracționalități şi creşterea sentimentului de siguranţă publică pentru locuitorii de la sate şi comune şi intervenţia operativă a poliţiei în rezolvarea problemelor de ordin comunitar.

Activităţile derulate în cadrul proiectului au ca premise transparența, contactul direct cu cetăţenii, comunicarea activă şi nu în ultimul rând iniţierea de parteneriate pentru identificarea de soluţii viabile la problemele comunităţii locale.

În judeţul Alba beneficiara acestui proiect este comuna Unirea a cărui post de poliţie a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster cu ajutorul căruia poliţiştii vor fi în măsură să răspundă mai operativ solicitărilor comunităţii.

Tot în cadrul proiectului, joi, 25 iulie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat la sediul Primăriei Comunei Unirea o întâlnire la care au participat președintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, primarul şi viceprimarul comunei Unirea, asistenţi sociali din cadrul acestei instituţii, medicii de familie din comună, preotul din localitate, cadre de conducere ale unităţilor de învăţământ din comuna Unirea, reprezentanţi ai comunităţii de rromi precum şi poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş şi ai Postului de Poliţie Unirea.

Scopul întâlnirii a fost acela de a stimula cooperarea dintre poliţie şi instituțiile publice judeţene şi locale pentru abordarea problemelor de siguranţă şi securitate civică la nivelul comunei, într-o manieră participativă.

În urma discuţiilor purtate au fost identificate soluţii pentru îmbunătăţirea mediului de siguranţă publică precum şi pentru stabilirea unor parteneriate între principalii factori implicaţi.

În intervenţia sa, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean a subliniat importanţa educaţiei în evoluţia societăţii şi necesitatea colaborării între biserică, şcoală şi autorităţile locale în conceperea şi punerea în aplicare a unor proiecte pliate pe nevoile comunităţii, cu referire la comunitatea de rromi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi-a propus să organizeze lunar întâlniri la care să participe alături de reprezentanţii autorităţilor publice şi  membrii ai comunităţii de rromi.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...