Actualitate, Comunicate, Stirea Zilei

Comunicat: Tabără de toamnă cu tema EVOCAREA PĂRINTELUI NICOLAE STEINHARDT, 18-27 septembrie

Ştim că oamenii vii, cu scaun la cap sunt rari şi vorbele lor sunt greu de găsit mai ales în paginile unei literaturi cu valori dintre cele mai amestecate. Tocmai de aceea ne-am gândit la evocarea părintelui Steinhardt în Tabăra de la Găbud.
Toamna, când se culeg roadele, vă propunem să adunaţi roadele unei personalităţi în care nu se găseşte nimic desuet, nimic prea mult, ci doar măsură şi asumare, filtrare prin propriile experienţe. Cam aceasta e reţeta cu care ne-a cucerit părintele Steinhardt: sinceritatea ţăranului român şi rafinamentul unui intelectual mereu prezent, plin de un umor bine gândit şi pus acolo unde trebuie, ca vinul pe rană.
Personalitatea lui te determină să ieşi din postura de „obiect” analizabil şi te îndeamnă să îţi pui întrebări, să gândeşti, să fii taman TU cel care aduci la viaţă, prin interes şi vigilenţă, toate noţiunile pe care le-ai primit gata mestecate. Intempestiv când trebuie, dar delicat în egală măsură, te îndeamnă la un fel de balet pe sârmă, la un anumit fel de acrobaţie aristocratică.
Dacă ai curaj să priveşti lucrurile puţin altfel, hai cu noi în Tabăra de toamnă de la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul, din vecinătatea satului Găbud, din judeţul Alba, în perioada 18-27 septembrie, să faci cunoştinţă cu o personalitate tânără şi vie, gata să treacă drept nonconformist, nu incomodând de dragul bravurii, ci mai ales de dragul Sensului.
Te aşteptăm!
Organizatori: Liga Studenţilor din Timişoara, Liga Studenţilor din Cluj, Liga Studenţilor din Oradea, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Asociaţia Tinerii din Ziua de Azi Braşov, Liga Tinerilor Creştin Ortodocşi din Tîrgu-Mureș și Liga Tinerilor din Cugir.

 
Cazarea şi masa sunt asigurate de Mânăstirea Oaşa. Participanţii vor suporta doar costul transportului.
 
Termenul final pentru înscrieri este 10 septembrie 2015.
 
Detalii şi înscrieri la:
Elena – 0721.615.948; 0740.023.748; lstimisoara@gmail.com
Livia – 0745.554.175
Poți să le spui prietenilor tăi de această tabăra prin acest e-mail sau SHARE pe facebook de la link-ul: http://on.fb.me/1JoYCAw
 
Pentru a afla despre alte activităţi ale noastre vizitaţi: http://ligastudentilortm.blogspot.ro/

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 august 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...