Politica

Comunicat de presă: Politica, mai presus decât administrația: PNL inițiază un proiect pe care l-a respins doar pentru că a fost propus de PSD

Consilierii locali ai PNL Alba Iulia inițiază un proiect pe care l-au respins doar pentru că a venit, sub forma unui amendament, la propunerea consilierilor locali ai PSD, ceea ce demonstrează faptul că pentru liberali politica este mai importantă decât administrația. Sau, cum ar fi explicat USR într-o situație similară, PNL ”fură” proiectul PSD! Adoptarea amendamentului ar fi produs aceleași efecte precum aprobarea noului proiect de hotărâre al liberalilor.

În concret, o parte dintre consilierii locali ai PNL, au elaborat un proiect de hotărâre privind suspendarea plății taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Alba Iulia, în anul fiscal 2021. Măsura a fost propusă de către consilierii locali ai PSD, la finalul anului 2020, printr-un amendament la alt proiect de hotărâre, însă a fost respinsă de consilierii liberali, aceeași care acum o inițiază. Astfel, aleșii locali de dreapta adoptă aceeași atitudine cu a parlamentarilor: resping tot ce vine de la Opoziție.

Taxa specială pentru promovare înseamnă o plată suplimentară, pe lângă serviciile de cazare, încasată de la turiști de către pensiuni, hoteluri etc. și virată, ulterior, în bugetul local municipiului Alba Iulia. Practic, aceasta face ca serviciile de cazare să fie mai scumpe. Eliminarea acesteia, în contextul pandemic, este o măsură binevenită pentru susținerea tuturor unităților de cazare.

Îi felicităm pe consilierii locali ai PNL pentru inițierea acestui proiect de hotărâre, aflat în prezent în dezbatere publică, pe care îl vom vota fără putință de tăgadă când va intra pe ordinea de zi. Ne exprimăm, însă, regretul, că această măsură benefică unei părți importante din industria HORECA nu a fost luată mai devreme.

Consilierii locali ai PSD, Bogdan Medrea, Alin Stanciu, Dana Nanu și Narcisa Bărbuleț, vor susține toate propunerile benefice și corecte pentru Alba Iulia și pentru albaiulieni. Ceea ce contează cu adevărat sunt efectele produse, impactul asupra oamenilor, nu formațiunea politică din care fac parte cei care le propun!

Biroul de presă al PSD Alba

The post Comunicat de presă: Politica, mai presus decât administrația: PNL inițiază un proiect pe care l-a respins doar pentru că a fost propus de PSD appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 martie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...