Actualitate, Cultura, Evenimente, Stiri

Comunele de pe Valea Mureşului se întrec în a patra etapă zonală a Festivalului Cultură pentru Cultură

Tradiţia va fi din noula ea acasă, duminică, 6 iulie,  la Tarcău în comuna Rîmeț, unde are loc a patra etapă zonală a Festivalului Cultură pentru Cultură, concurs ce va reuni comunele de pe Valea Mureșului. Competiția din acest an va una foarte strânsă. Se vor întrece în probe de meșteșuguri populare, gastronomie tradițională și spectacole de folclor ce valorifică cele mai frumoase tradiții, jocuri și melodii populare din zona pe care o reprezintă, comunele Noșlac, Unirea, Fărău, Ciugud, Stremț, Cricău și Livezile.

Juriul este format din Sorica Fărcaș-coregraf, Daniela Floroian-directorul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, Teodora Zărnescu-prof.dr. la Liceul de Arte din Alba Iulia, Gheoghe Burz-prof. la Liceul de Arte din Alba Iulia, Romi Adam- artist plastic, Cosmin Toma-maestru bucătar iar președinta juriului este Gheorghița Nicolae-cunoscuta interpretă de folclor dar și realizatoare a emisiunii Tezaur Folcloric.

În recital vor evolua interpreții Ansamblului Folcloric al Centrului de Cultură Augustin Bena: Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Cătălin Hașa, Nicolae Tuhuț și Maria Filimon acompaniați de orchestra condusă de dirijor Alexandru Pal.

Festivalul se înscrie în cadrul unui amplu program al Consiliului Județean Alba de promovare turistică a celor mai pitorești locuri și a celor mai reprezentative sărbători populare din județul Alba și se va desfășura în contextul nedeiei ,,Sărbătoarea Mocanilor de pe Tarcău,, ce are loc în fiecare an în preajma sărbătorii religioase ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel,,.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură Augustin Bena Alba și Primăria și Consiliul Local Rîmeț.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...