Actualitate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Comuna Cut: dezvoltare accelerată pe valea Secașului

După ce anterior a ocupat funcția de viceprimar a comunei Cut, la alegerile locale din anul 2016 domnul Sorin Bâscă a devenit conducătorul acestei unități administrativ teritoriale.

Bazându-se pe experiența acumulată în administrație, a început implementarea unor proiecte importante pentru comunitate, beneficiind de fondurile europene și naționale existente.

Concret, prin intermediul finanțărilor guvernamentale, disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a fost câștigat un proiect de modernizare a străzilor din comună, prin intermediul căruia vor fi asfaltate străzile secundare, se vor betona rigolele și se va crea accesul la locuințele private. Lucrurile efective vor începe în perioada viitoare, în acest moment fiind finalizat proiectul tehnic.

Prin intermediul fondurilor europene, derulate prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Secașelor”, se va construi o capelă, în apropierea Bisericii din localitate.

După ce prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Locală a fost introdusă canalizarea, prin fonduri provenite de la CTTA Alba se vor realiza racordurile, după ce materialele pentru racord au fost achiziționate din fonduri proprii ale Primăriei.

De asemenea, prin fonduri locale a fost construit un teren sintetic pentru activitățile sportive, folosit atât pentru activitățile din cadrul școlii, cât și pentru alte activități sportive și recreative.

O altă realizare importantă a fost includerea comunei în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, prin care se cadastrează gratuit toate terenurile din extravilanul localității și clădirile neînscrise în evidențele oficiale.

În 2016 am promis că mă voi îngriji de dezvoltarea comunei, iar prin finanțările atrase până în acest moment, cât și prin proiectele pe care le pregătim pentru anii viitor, consider că aceste obiective vor fi îndeplinite, iar comuna Cut va oferi cele mai bune condiții de trai pentru locuitorii ei. – Sorin Bâscă

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 februarie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...