Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Compania Transavia şi Consiliul Judeţean Alba finanţează modernizarea secţiei de chirurgie din Alba Iulia. Astăzi s-a semnat acordul de asociere

acord spitalSpitalul Judeţean de Urgenţă Alba a încheiat astăzi un acord de asociere cu Consiliul Judeţean Alba şi cu SC Transavia SA, pentru reabilitarea secţiei de chirurgie şi urologie a unităţii medicale din Alba Iulia. La finaţarea lucrărilor pentru acest an, Transavia va contribui cu 400.000 lei iar CJ Alba, cu 40.000 lei.

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean a fost aprobat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii şi acordul de asociere dintre cele trei entităţi.

Semnarea propriu-zisă a acordului s-a făcut la Spitalul Judeţean Alba, la care au luat parte managerul unităţii medicale, dr. Nicoleta Coşarcă, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi directorul general Transavia, Ioan Popa. Acesta din urmă nu se află la prima contribuţie în modernizarea spitalului. Ioan Popa a mai finanţat parţial şi lucrările de reabilitare a Unităţii de Primiri Urgenţe şi a secţiei de oncologie şi spune că astfel de implicări au loc anual în diferite proiecte menite să ajute într-un fel sau altul comunitatea.

În proiect se are în vedere reabilitarea întregului etaj, care include secţia de chirurgie generală, chirurgie plastică şi reparatorie, neurochirurgie şi urologie. Lucrările se vor desfăşura pe etape pentru a nu perturba activitatea secţiilor.

Secţia de chirurgie este o entitate specială prin numărul mare de bolnavi, dar şi prin calitatea şi anvergura intervenţilor pe care le facem. Peste 3000 de bolnavi sunt operaţi anual. (…) În ultimii ani, de când suntem giraţi de Consiliul Judeţean Alba, spitalul a cunoscut o evoluţie favorabilă. Amintesc secţia de Oncologie, Terapie Intensivă, Oftalmologie, ORL, parţial secţia de Pediatrie şi Unitatea de Primiri Urgenţe„, a spus dr. Dan Pahonţu, şeful secţiei de chirurgie.

Transavia aloca 1 milion de euro pe an pentru sprijinirea diverselor activităţi, pentru comunitate. Încerc să-i recompensez să le dau ceva înapoi oamenilor câte ceva. Dacă tot am putut, dacă realizez profit, vreau să dau şi eu înapoi, pentru că Dumnezeu mi-a dat mie. Sunt multe solicitări de sponsorizare, însă nu le onorăm pe toate. Nu sunt de acord cu sponsorizarea barurilor şi a petrecerilor în general. Spitalul este o instituţie care deserveşte pe toată lumea. Cel mai rău pentru un om este să ajungă în spital”, a declarat Ioan Popa, director general Transavia.

Ultima reabilitare a secţiei de chirurgie a avut loc în 1973, iar la mijlocul anilor ’90 s-au mai făcut câteva lucrări de întreţinere curentă.

Investiţia a început de anul trecut, când a fost alocată suma de 29.200 lei. Anul acesta, Consiliul Judeţean Alba va contribui cu 40.000 lei, iar SC Transavia SA cu 400.000 lei, câte 100.000 lei în fiecare trimestru. În 2015, Consiliul Judeţean Alba are în plan să aloce 1.973.130 lei pentru finalizarea acestui obiectiv. În proiect nu este prevăzută şi achiziţionarea de aparatură nouă, în acest sens fiind deja depus, de mai bine de un an, un proiect la Ministerul Sănătăţii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...