Locale, Stiri Aiud, Stiri Blaj, Stiri Sebes

Compania Greendays, o companie de top în colectarea deșeurilor, se afirmă tot mai mult pe piața de profil din județul Alba

Recent, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris” Alba a finalizat procedura de selecție pentru concesionarea serviciului de colectare și transport a deșeurilor în zona 4 a județului Alba, o zonă formată din municipiul Blaj şi comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Sâncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelul de Jos şi Roşia de Secaş și care are o populaţie de circa 45.000 de locuitori. Câștigătorul contractului care se va derula pe cinci ani și în valoare de circa 4,8 milioane de euro este asocierea SC Greendays SRL Baia Mare și Greendays 2-Solucoes Ambientas SA din Portugalia.

Ordinul de începere a contractului va fi activat în următoarele zile, la patru luni după semnarea contractului, perioadă în care operatorul a derulat activitățile specifice de mobilizare. În această perioadă, cele 11 consilii locale au adoptat hotărâri prin care s-au aprobat tarifele cu care compania Greendays a câștigat licitația de concesionare. În mediul urban tariful perceput va fi de 8,16 lei pe persoană, fără TVA. În mediul rural se va plăti tariful de 260,55 de lei/tonă, fără TVA. Populația din mediul rural va achita contravaloarea serviciului de salubrizare la primărie, tariful pentru o persoană urmând să fie calculat în funcție de cantitatea de deșeuri colectată de operator de la persoanele fizice. Pentru anul 2018, o medie a tarifului ar urma să fie cuprinsă între 4 lei și 5 lei, lunar, pentru o persoană.

Tariful pentru agenții economici, instituții publice, administratori de piețe și organizatori de evenimente și a fost stabilit la valoarea de 407,19 lei/tonă, tot fără TVA. Compania Greendays va mai derula și alte activități, la cerere, cum ar fi colectarea deșeurilor voluminoase, a cadavrelor de animale, precum și a celor abandonate pe domeniul public. Asocierea celor două societăți va plăti trimestrial o redevență de 5 la sută din cifra de afaceri în ceea ce privește colectarea și transportul deșeurilor către fiecare UAT, în funcție de cantitatea de deșeuri care va fi colectată. În plus, compania Greendays va achita către ADI Salubris, tot trimestrial, o taxă de administrare cifrată la 0,75 la sută din cifra de afaceri. Contractul va intra în vigoare la sfârșitul anului 2018.

Compania Greendays este un operator cu o experiență de de 28 de ani în domeniul colectării deșeurilor care activează în cinci țări: Portugalia, Spania, România, Polonia, și insulele Capului Verde. În județul Alba, Greendays s-a mai făcut remarcat și în Sebeș și Aiud unde a avut rezultate notabile în strângerea și colectarea deșeurilor din această zonă.

Compania oferă servicii de colectare a deșeurilor municipale, măturat stradal, colectarea și tratarea deșeurilor nepericuloase, colectarea și tratarea deșeurilor industriale, colectarea și recuperarea deșeurilor reciclabile, achiziție de metale feroase și neferoase, colectarea și eliminarea deșeurilor de construcții și demolări, aspirare și decolmatare a colectoarelor și curățarea plajelor.

Misiunea Greendays este de a asigura cele mai bune soluții pentru clienții săi, reorganizarea continuă a modului de furnizare a serviciilor, minimizarea riscurilor, reducerea costurilor, creșterea flexibilității și reducerea timpului de lansare pe piață.
Greendays este specializat și dedicat protecției mediului, cum ar fi gestionarea deșeurilor, fiind introdus într-o piață de mare reglementare.

Viziunea Greendays este de a utiliza cele mai avansate tehnici, sigure și adecvate de mediu, în tratarea deșeurilor.


Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 octombrie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...