Actualitate, Stirea Zilei

Comisia Europeană verifică şantierele autostrăzii Sebeş-Turda

Reprezentanţi ai Comisiei Europene în frunte cu comisarul pentru politici regionale, Corina Creţu vor efectua miercuri o vizită pe şantierele autostrăzii Sebeş-Turda.

Corina Creţu se va afla, miercuri, în judeţul Cluj. Aceasta va merge împreună cu ministrul transporturilor, Ioan Rus, şi cu reprezentanţii instituţiilor şi ai companiilor implicate, pe şantierul autostrăzii de 70 de kilometri.

Proiectul, finanţat cu bani de la Guvern şi cu fonduri europene, va costa peste jumătate de miliard de euro şi este împărţit în patru loturi. Comisia Europeana a decis în 2013 sa accepte participarea cu o finanţare nerambursabilă pentru această autostradă, cu scopul de a mai mări absorbţia fondurilor europene ale României.

Autostrada Sebeş-Turda(Mureş-Arieş) sau A 10 cum este numită oficial va face legătura dintre Autostrada A 1 şi Autostrada A3.
Nodul rutier care face legătura între autostrada Sebeș-Turda și tronsonul Orăștie-Sibiu al culoarului IV pan-european, va fi construit la câteva sute de metri de sensul giratoriu de la intrarea în Sebeș dinspre Alba Iulia.
Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 70 de kilometri şi este împărţită în patru loturi:
Lot 1-17,0 km de la intrarea pe autostraadă în Sebeş până la Pârâul Iovului. Constructorii acestui tronson sunt asocierea de firme SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Costul acestui lot este de: 539.488.704 lei
Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Lucrările vor fi realizate de asocierea de firme Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 460.019.270 lei.
Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei
Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...