Actualitate, Social

Comisarul european Dacian Cioloş, prezent la Ciugud şi Şugag, precum şi la Festivalul Dilema Veche

foto: recolta.eu/mediafax.ro
foto: recolta.eu/mediafax.ro

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în judeţul Alba, în perioada 30 – 31 august, înaltul oficial european urmând să participe la mai multe dezbateri şi să viziteze, în Ciugud şi Şugag, proiecte care au beneficiat de finanţare FEADR în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Vineri, Dacian Cioloş se va întâlni cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ionel Dumitrel, şi cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Între orele 13 şi 15, comisarul european va lua parte la o dezbatere cu reprezentanţii a 23 de Grupuri de Acţiune Locală, unde se va discuta despre implementarea axei „LEADER 2007 – 2013” şi rolul Grupurilor de Acţiune Locală în dezvoltarea rurală în perioada 2014 – 2020. Dezbaterea va avea loc la Căminul cultural din Drâmbar, comuna Ciugud.

Tot la Ciugud, Cioloş va vizita, vineri după-amiaza, mai multe proiecte care au beneficiat de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (staţia de epurare, infrastructura edilitară, microcentrala eoliană şi sistemul fotovoltaic de producere a curentului electric pentru iluminatul public, drumuri de exploatare asfaltate).

Sâmbătă, comisarul european are programată o vizită în comuna Şugag, unde, de asemenea, va vizita proiecte care au beneficiat de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (staţie de epurare şi canalizare menajeră, modernizarea Şcolii Generale Şugag, drumuri de acces la fondul forestier).

De la orele 17, Dacian Cioloş va lua parte sâmbătă, la Universitate, la dezbaterea „Identităţi locale – identitate europeană”, organizată în cadrul Festivalului Dilema Veche.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...