Educatie, Stirea Zilei, Stiri

Comemorarea Holocaustului la Colegiul Economic din Alba Iulia

În ziua de 9 octombrie 2014 la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia în Centrul de Documentare şi Informare a fost marcată Ziua Holocaustului.

Este vorba de o serie de activităţi şcolare în cadrul proiectului educaţional „Holocaustul – o atrocitate a istoriei.” Organizatorii acestui proiect spun că activitățile ajută la înţelegerea realităţiilor curente şi la asumarea de responsabilitate în comunitate. În cadrul proiectului, elevii vor fi puşi în contact cu elemente de cultură, istorie şi religie evreiască şi vor fi stimulaţi să cerceteze probleme legate de Holocaust.

Conform organizatorilor, proiectul dezvoltă responsabilitatea personală a tinerilor, iniţiativa, grija faţă de ceilalţi, stimulează umanitatea individuală.

Profesorii organizatori sunt Lavinia Dobra, Anca Dan, Adrian Simion şi Daniel Barbu, iar printre obiectivele urmărite de aceştia se numără analizarea unor documente referitoare la tema proiectului,  promovarea, la nivelul grupului ţintă, a ideilor de toleranţă, înţelegere reciprocă şi dialog şi dezvoltarea unei conştiinţe civice, bazată pe cunoaşterea şi asumarea valorilor democratice.

Astfel, în cadrul proiectului au avut loc vizionarea filmului documentar „Holocaustul uitat” şi discuţii cu prof. Daniel Barbu, urmate de o informare despre problematica Holocaustului şi de un atelier de lectură a imaginii cu prof. Anca Dan şi prof. Lavinia Dobra.

Ziua dedicată comemorării Holocaustului s-a încheiat cu vizionarea filmului de mare impact emoţional „Băiatul cu pijamale în dungi”, de către elevii clasei a X-a C, coordonaţi de către prof. Adrian Simion.

Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului este un eveniment naţional ţinut pe 9 octombrie în România, dedicat comemorării victimelor Holocaustului şi, în special, rolului României în acest episod al istoriei. În această zi, diverse ceremonii au loc în toată ţara, pentru a comemora evreii şi romii care au murit în Holocaust.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...