RADIO ALBA
Actualitate

„Colindătorii lui Moș Crăciun“ la copiii din Strungari

Copii Centrul Strungari (6)Asociatia „Sprijiniti Copiii“ Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Pianu, organizează miercuri, 18 decembrie 2013, la „Centrul de zi pentru copii “Strungari, din comuna Pianu, evenimentul „Colindătorii lui Moș Crăciun“.

La manifestarea cu tematică de Crăciun sunt așteptați: beneficiari, parteneri, voluntari, elevi, profesori.

Mini spectacol de colinde și poezie

Programul va fi deschis la orele 18.00, de către cei 32 de copii din Adăpostul „Casa din Munte“ Strungari , cu colindul „Deschide ușa creștine“.

După cuvântul de bun venit și o prezentare a Centrului de zi, elevii vor susține un mini spectacol de cinci colinde şi tot atâtea poezii cu tematică de Crăciun.

Tot ei vor intra în rolul crailor, cunoscuta scenetă cu caracter biblic ce aduce în atenție întâlnirea dintre regele Irod şi cei trei magi ce au vestit naşterea lui Iisus.

Efortul copiiilor va fi răsplătit cu daruri, oferite de sponsorii evenimentului. Ajutoare de nădejde pentru Moș Crăciun vor fi reprezentanți ai Asociației „Sprijiniti Copiii“ Alba Iulia, primarul comunei Pianu, Marin Petruse, membri ai Clubului Rotary Civitas Solis Alba Iulia, voluntari ai „Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica“ Galda de Jos. Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan“ din Alba Iulia va fi reprezentat de profesorul consilier Adelina Morar și 10 elevi, membrii ai Consiliului Elevilor.

Aliați ai Moșului sunt și angajații SC Star Transmission SRL, care vor aduce daruri pentru cei 32 de copii din Adăpostul „Casa din Munte“, pentru frații mai mici ai acestora, dar și pentru alți 30 de preșcolari din familii defavorizate din comună, ,identificați cu sprijinul Primăriei. Darurile au fost obținute în urma campaniei „Shoe Box“(Cutia cu pantofi), derulată de SC Starr Transmission SRL. Un sprijin consistent vine din partea Consiliului Județean Alba și angajaților S.C.Elit S.R.L Alba. Colindător al lui Moș Crăciun va fi și Daniel Zdrânc, consilier local în CL Alba Iulia. Pe lângă colindă și poezie, gazdele evenimentului vor pregăti pentru oaspeți ceai cald și gogoși.

Complexul de la Pianu, alternativă la abandonul școlar

În comuna Pianu funcționează un „Complex de servicii sociale comunitare“. Este format din Adăpostul „Casa din Munte“(înființat în 2003),care asigură, pentru 32 de copii, cazare, masă, îngrijire socio-medicală, socializare, recuperare şcolară, sprijin în efectuarea temelor.

Școlarii provin din cătunele aparținătoare satelor Plaiuri și Purcăreți, comunități izolate, fără căi de acces și mijloace de transport.

Adăpostul reprezintă o șansă de școlarizare, o alternativă la abandonul școlar, demn de luat în calcul, întrucât acești copii ar fi fost nevoiți să parcurgă zilnic, pe jos, între 5 și 7 kilometri, până la cea mai apropiată școală.

Tot în comună este funcțional și un Centru de zi, în care sunt supravegeați și ajutați la rezolvarea temelor copii din Pianu. Complexul a fost înființat printr-un proiect al Asociației „Sprijiniți copiii“ Alba Iulia.

Parteneri sunt: Primăria și Consiliul Local Pianu, Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS“ Alba, Școala din Strungari.

Distribuie Acum

17 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...