Social

Colectă în bisericile din Alba pentru sinistrații din Oltenia

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei desfăşoară în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului în toate bisericile şi mânăstirile din judeţele Alba şi Mureş, care formează eparhia, o colectă de produse neperisabile şi apă pentru sinistraţii din Oltenia.
Colecta se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu urmând ca produsele adunate să fie transportate la Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor pentru a fi distribuite apoi familiilor sinistrate. Credincioşii care doresc să fie alături de familiile sinistrate pot dona la biserici sau mânăstiri produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată şi minerală, produse de igienă şi pături.
În urma inundaţiilor din această vară au fost afectate 185 de localităţi din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Teleorman, peste 1000 de persoane fiind evacuate din calea apelor. Aproape 100 de locuinţe au fost distruse, peste 2000 de case au fost inundate, iar peste 3500 de anexe gospodăreşti au fost avariate sau distruse de furia apelor. Patriarhia Română şi Televiziunea Română au iniţiat o campanie umanitară cu scopul ajutorării familiilor sinistrate din zonele afectate de inundaţii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...