Actualitate, Stirea Zilei

Colaborare interjudețeană a micilor meșteșugari

 Pentru elevii Şcolii de arte şi meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, ziua de 1 octombrie 2015 înseamnă un nou pas înspre definitivarea carierei lor artistice, fie că vorbim de artele spectacolului, de artele platice, de artele vizuale sau de artele meşteşugăreşti şi tradiţionale. În cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba funcţionează în prezent 16 clase la sediul central din Alba Iulia şi 15 clase externe în localităţile Fărău, Biia, Căpâlna, Bucerdea Vinoasă, Săsciori, Şugag, Vinerea, Sohodol, Cîmpeni, Arieşeni, Avram Iancu şi Horea. 
    Rezultatele de excepţie înregistrate de tinerii cursanţi au dus prestigiul instituţiei în toate colţurile ţării şi chiar peste hotare, sute de premii adunându-se anual în portofoliul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba. Urmare a acestui fapt propunerile de parteneriate şi colaborări ca şi participarea în proiecte cu finanţare externă au continuat şi în acest an. Aşa se face că în aceste zile se derulează în comuna Horea un parteneriat încheiat între clasele de sculptură în lemn dintre comuna Horea, judeţul Alba şi comuna Corbi judeţul Argeş. Cele două clase de mici meşteşugari sunt conduse de renumiţii meşteri populari Lucian Costea (Alba) şi Ion Rodoş (Argeş). În cele trei zile petrecute în comuna Horea copiii de la cele două clase de meşteşuguri tradiţionale au avut parte de activităţi multe şi variate începând de la primirea oficială făcută de primarul localităţii Horea, dl Marin Nicola şi continuând cu vizite la obiective turistice din Munţii Apuseni, ateliere de creaţie sau spectacole artistice.
    Micii meşteşugari din comuna Corbi se vor reîntoarce acasă cu multe amintiri frumoase urmând ca la finalul lunii octombrii copiii din comuna Horea să le întoarcă vizita printr-o deplasare în judeţul Argeş.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 octombrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...