Actualitate, Stiri

Colaborare de succes între polițiștii români și omologii lor din statele Shengen

În perioada 14 – 21 septembrie, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 783 de persoane, 91 de autovehicule și 50 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Pe teritoriul României au fost descoperite 488 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În plus, 295 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 44 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 27 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 20 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 22 mandate europene de arestare, au depistat 102 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 118 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente, au fost găsite 64 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Partenerii străini ai Poliției Române au identificat pe teritoriul lor 27 de autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 18 documente semnalate de România.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


ONE COMMENT ON THIS POST To “Colaborare de succes între polițiștii români și omologii lor din statele Shengen”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...