Actualitate, Social, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

CNCD a amendat pe Mircea Hava și CL Alba Iulia cu câte 5000 de lei

Luni, 19 noiembrie, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat cu câte 5000 de lei pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și Consiliul Local Alba Iulia în urma evacuării chiriașilor din blocul G2 din Alba Iulia, cunoscut și sub numele de ”Turturica”. Motivul acestor amenzi ar fi faptul că cei amintiți mai sus au decis evacuarea blocului fără a le asigura celor scoși în stradă condiții de locuire alternativă.

Vă prezentăm în cele ce urmează decizia CNCD:

”Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 19.11.2018, a adoptat următoarea hotărâre:

Fapta primarului şi a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia de a evacua un număr de 200 de persoane din blocul G2 din Strada Arnsberg 20 din Alba Iulia, cunoscută sub denumirea de „Turturica”, fără a le asigura condiţii de locuire alternativă, încalcă dispoziţiile art. 2, alin 1 si art. 10, lit. h din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Colegiul director a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5000 lei, pentru fiecare reclamat în parte, conform prevederilor art. 26 alin.1 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Vot unanimitate a celor prezenţi (6 voturi)

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării
19.11.2018
Bucureşti”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 noiembrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...