Actualitate, Politica, Stiri

CNA-ul a decis retragerea sprijinului pentru preşedinta Laura Georgescu

Joi, 18 martie 2015, membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis retragerea sprijinului acordat președintei CNA, Laura Georgescu. Noua hotărâre a CNA-ului va fi transmisă Parlamentului şi o cerere de revocare a Laurei Georgescu din această funcţie.

„Este un vot simetric, în opoziție cu votul formulat în CNA în data de 28 decembrie 2012, când în aceleași condiții — ședință secretă și vot secret — Consiliul a votat candidatura doamnei Laura Georgescu, a înaintat-o Parlamentului și acesta a dat un vot secret. Acum procedeul este oarecum invers”, a declarat Radu Călin Cristea, membru al CNA, conform Agerpres.

Decizia CNA de joi a fost luată cu șase voturi „pentru”, unul „împotrivă” – votul fiind unul secret. La şedinţă au participat 8 membri CNA, din care unul nu are încă drept de vot (Radu Herjeu).

Laura Georgescu este susţinută de PSD, un partid care deţine controlul asupra CNA-ului.

NOTĂ: Laura Georgescu, preşedintele CNA, a dat în judecată, pe 9 martie 2015, CNA-ul, dar şi şase membri ai CNA (Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea şi Viorel Vasile Buda), care, în septembrie 2014, i-au redus atribuţiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al instituţiei.

Laura Georgescu conduce CNA-ul din 2012, dar în ultimul an s-a aflat în permanenţă în stare de conflict cu anumuţi membri ai Consiliului…

 

Foto: ziuaconstanta.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...