Actualitate, Politica

Clement Negruţ a lipsit de la votul legii privind votul prin corespondenţă deşi era printre iniţiatori. Parlamentarul dă vina pe partidele mari

La mai puțin de o lună de la alegerile prezidențiale când zeci de mii de români din străinătate nu au reușit să voteze deși au stat ore întregi la cozi, legea votului prin corespondență a fost, ieri, respinsă definitiv de Parlamentul de la București.
Doar opt deputați au votat pentru adoptarea actului normativ, în vreme ce 203, majoritatea de la PSD, au votat împotrivă, iar liberalii și democrat-liberalii s-au abținut.
Din cei patru inițiatori ai legii, toți deputați PMP, doar unul a fost prezent, Valerian Vreme, dar care a votat și el la fel ca majoritatea celor din PNL și PDL: s-a abținut.
“Se simțea treaba asta (că va fi respinsă legea n.r.), a fost o discuție între grupuri și eu am mers alături de PNL. Nu i-am întrebat pe liberali de ce au luat decizia să nu voteze legea, pur și simplu am votat ca ei”, și-a justificat Valerian Vreme abținerea de a-și vota propria inițiativă legislativă.
“Vreme nici nu a știut ce votează, s-a uitat la degetul meu”, susține Gheorghe Tinel, liderul grupului PDL din Camera Deputaților.
Mihaela Stoica s-a numărat și ea printre inițiatorii legii privind introducerea votului prin corespondență pentru românii din afara țării. “Chiar mi-ați dat o veste proastă” a declarat doamna deputat când am întrebat-o de ce nu a fost la vot. “Nu sunt în București, am avut niște probleme personale. Nu am știut care este ordinea de zi, nu ni s-a comunicat. Dacă știam, îmi rezolvam problemele și eram ieri în Parlament”, a mai spus Mihaela Stoica.
țiatorii legii, Eugen Tomac și Clement Negruț, au absentat și ei de la votul final. “Voi veni cu o nouă propunere săptămâna viitoare. Clasa politică e dominată de o gândire comunistă față de românii din străinătate, numai atunci cei care plecau din țară erau considerați trădători”, a declarat Eugen Tomac. La întrebarea unde este și de ce nu a fost la votul final răspunde: “Sunt în colegiu, la Chișinău. Se negociază majoritatea guvernamentală și mă interesează acest lucru.”
Clement Negruț dă vina pe partidele mari: “Am plecat din sala de plen cu câteva minute înainte de vot. Nici nu am știut că această lege e pe ordinea de zi. A fost trecută șmecherește pe penultima poziție și nici nu a fost dezbătută, ci băgată direct la vot final. Știți, noi (PMP n.r.) nu avem grup parlamentar și coordonarea se face mai greu”, a mai spus Negruț.
Dincolo de scuzele inițiatorilor PMP, nici liberalii, nici democrat-liberalii nu au votat legea votului prin corespondență. S-au abținut, deși Klaus Iohannis declara că va cere ca în următoarele șase luni să fie elaborată legea pentru vot electronic și prin corespondență.
“În urmă cu o săptămână am înființat o comisie care are ca sarcină modificarea legislației electorale. Dacă votam această lege (votul prin corespondență n.r.) jumătate din comisie pleca acasă. Termenul este până pe 15 iunie 2015”, a declarat pentru Jurnalistan Gheorghe Tinel, liderul grupului PDL din Camera Deputaților.
“Textul nu era tocmai în regulă”, ne-a declarat Cristina Pocora, purtătoarea de cuvânt a grupului PNL din Camera Deputaților. “Asta era inițiativa lui Tomac, avem și noi una, o s-o discutăm în comisia de cod electoral”, a mai spus Pocora.
sursa:http://www.jurnalistan.ro/2014/12/10/votul-prin-corespondenta-respins-definitiv-initiator-mi-ati-dat-o-veste-proasta/

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...