Politica

Clement Negruț: 1 Decembrie s-a scris la Alba Iulia

800px-1decAnul acesta sărbătorim 95 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Aici, în inima Transilvaniei s-a înfăptuit ceea ce și-au dorit înaintașii noștri de veacuri. Aici a fost şi a rămas capitala de suflet a tuturor românilor încă din vremea marelui voievod Mihai Viteazul. De aceea, aici, în Alba Iulia simţim cu precădere că suntem români, că suntem uniţi.
Anul trecut, pe data de 12 noiembrie, am adresat de la tribuna Parlamentului o invitație către toţi colegii parlamentari de a fi prezenți de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Am făcut-o tocmai în ideea că 1 Decembrie se trăiește cel mai bine în acest oraş din Ardeal. M-aş bucura foarte tare dacă anul acesta, la 95 de ani de la Marea Unire, aş vedea prezenţi la manifestările organizate în reşedinţa de judeţ, nu numai parlamentari dar şi membri ai Guvernului, care să lase pentru o zi politica la o parte şi să simtă la fel ca cetăţeanul simplu această sărbătoare. Sunt convins că dacă guvernanţii noştri ar avea câtuşi de puţin interes să conştientizeze cu adevărat cât de insemnată este Alba Iulia pe harta ţării noastre ar avea o cu totul altă abordare atunci când vine vorba de descentralizare, de investiţii, de alocări de fonduri, de reorganizare administrativă. Din păcate însă vedem cât de puţin interes manifestă guvernanţii noştri faţă de Sărbătoarea Naţională de la Alba Iulia, prin sumele infime sau inexistente pe care le alocă manifestărilor de 1 Decembrie. Dar nu are rost să insit acum pe această temă.
Sper măcar ca sărbătorirea celor 95 de ani de unitate naţională să nu fie patată de gesturile unor politicieni preocupaţi doar de propria imagine sau de sigla partidului. Sper ca 1 Decembrie să fie trăit de români la Alba Iulia aşa cum se cuvine, cu multă bucurie şi cu înţelepciune.

Președinte PMP Alba,
deputat Clement Negruț

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...